Gehakt met Aardappelpuree
2008-10-05- Vaardigheidsniveau: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 20m
Ingrediënten
- 750 gram gehakt
1 ui
2 eieren
paneermeel
zout en peper
voor de puree: 5-6 aardappelen (gekookte)
2 eetlepels boter
1 ei
half glas melk
zout
1 eetlepel tomatenpuree
1 glas water
Werkwijze
Stap1
Kook de aardappelen geschild. Maak er puree van. Doe het in een kom.
Smelt de boter en doe het in de kom roerend en de ei roerend en de melk en de zout roerend. Mix alle gehakt benodigheden op en pak er net als een walnoot stukjes uit en maak er balletjes van maak in de midden een kuiltje. doe de balletjes in een ingesmeerde diepe bakplaat. en doe er 2 eetlepels olie overheen en doe het in de oven 200C 15-20 min.
Haal het uit de oven en doe er 2 theelepels puree erop. Mix de tomatenpuree en water en doe dat in je bakplaat.Doe ze weer in de oven totdat de aardappelpureen hard wordt en beetje bruinig.
Gemiddelde waardering
(4.8 / 5)
10 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door Rezki aan 01-02-2009
lekker makelijk
Geplaatst door Rezki aan 01-02-2009
bedoel makkelijk hi hi
Geplaatst door sadiye aan 25-07-2009
ja he 😀 is heel apart speciale turkse gerecht
Geplaatst door saartje2009 aan 29-07-2009
Ik ga hem een keer uit proberen
Geplaatst door sadiye aan 29-07-2009
ok
Geplaatst door claud aan 15-08-2010
Hmmm uitstekend recept! Tip voor kinderen die niet zo van groente houden 🙁 Ik meng gewoon gepureerde groentes door de puree, ziet er feestelijk uit en succes gegarandeerd!