Bieslook bietjes couscous

2008-10-05
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 25m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 300 gram couscous
    300 ml kokende groentebouillon
    250 gr gekookte bietjes
    1 tomaat in kleine blokjes
    3 bosjes bieslook geknipt
    21/2 el extra vierge olijfolie
    21/2 el citroensap
    100 gram zachte geitenkaas

Werkwijze

Stap1

doe de couscous in een grote hittebestendige kom en voeg de bouillon toe. Dek af en laat afkoelen, roer af en toe de klontjes los met een vork.

Hak de bietjes in kleine blokjes, bewaar het sap. Voeg de tomaat, bieslook, bietjes en 2 el bietensap toe aan de couscous en schep alles goed door elkaar tot de couscous de kleur van bietjes heeft. Klop de olie, citroensap, zout en peper door elkaar en schep door de couscous. Laat 30 minuten staan. Hoe langer je het laat staan, hoe rozer het wordt.

Serveer met de geitenkaas erbovenop.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(0 / 5)

0 5 0
Beoordeel dit recept

0 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Tajine van Erwtensoep Bissara met olijfolie en komijnpoeder, geserveerd in een decoratieve tajine van Tajine.nl.

    De Marokkaanse Tajine van Bissara

  • Italiaanse pizza met zeevruchten geserveerd op een Marokkaanse tafel, met Tajine.nl decoratief verwerkt in de tajinedeksel.

    Italiaanse pizza met zeevruchten

  • Tajine van visgehaktballetjes in tomatensaus, geserveerd in een Marokkaanse tajine.

    Tajine van Visgehaktballetjes in Tomatensaus

  • Tajine gerecht met vlees, groenten en deksel met Tajine.nl decoratie

    Marokkaanse Tajine met Vlees en Groenten

  • Een prachtige presentatie van Marokkaanse Seffa, gedecoreerd met poedersuiker, kaneel en noten, geserveerd op een schaal.

    Marokkaanse Seffa Gedecoreerd met Poedersuiker, Kaneel en Noten

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.