Appelbroodjes

2008-03-11
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 25m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 1 zakje gedroogde gist
    100 ml lauwe melk
    beetje zout
    75 gr zachte boter
    50 gr suiker
    1 ei
    350 gr bloem
    Vulling:
    3 appels
    1 el bloem
    1 tl kaneel
    1 el suiker
    handje rozijnen

Werkwijze

Stap1

Verse gist oplossen in de melk en 10 minuten afgedekt laten staan. Droge gist door bloem mengen. Bloem (met gist of zonder gist) in een kom doen. Melk, suiker en ei erbij en even mengen. Dan de boter erdoor mengen en het snufje zout erbij doen. Alles kneden tot een glad deeg (als het plakt wat bloem toevoegen). Laat dit afgedekt voor 1 uur rijzen.

Snijd ondertussen de appels in kleine stukjes en meng het met de kaneel, suiker, bloem.

Rol het deeg daarna uit tot een vierkante lap van 30 bij 40 cm. Verdeel de vulling hierover en rol het strak op (vanaf de brede kant). Snijd het in plakjes van 2 cm en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Laat nog 30 minuten afgedekt rijzen. Daarna bestrijken met eidooier en op 225 graden voor 15 minuten bakken.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.8 / 5)

3.8 5 17
Beoordeel dit recept

17 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Italiaanse pizza met zeevruchten geserveerd op een Marokkaanse tafel, met Tajine.nl decoratief verwerkt in de tajinedeksel.

    Italiaanse pizza met zeevruchten

  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (9)

  1. Geplaatst door superkok aan 25-03-2008

    ziet er lekker uit

  2. Geplaatst door kariema aan 20-10-2008

    nou dat ziet er lekker uit!

  3. Geplaatst door Marajana aan 07-12-2008

    waar kan ik die verse gist halen of is het zelfde als gedroogde gist?

  4. Geplaatst door fatima66 aan 15-12-2008

    waar je brood mee bakt!!

  5. Geplaatst door sania aan 31-01-2009

    o ik vind het zo mooi ik heb er meteen een gemaakt en mijn ogen schoten er van uit (leterlijk) het is lekker

  6. Geplaatst door Hajaar aan 26-02-2009

    Ziet er lekker uit. Ik denk dat ik het ook zal proberen!! Maar een vraagje..kun je twee dezelfde gist gebruiken??….dank je well!!.

  7. Geplaatst door Hajaar aan 26-02-2009

    Ziet er lekker uit. Ik denk dat ik het ook zal proberen!! Maar een vraagje..kun je twee dezelfde gist gebruiken??….dank je well!!.

  8. Geplaatst door droompje aan 03-09-2009

    Er staat doe er verse gist bij, bedoel je dat je twee soorten gist voor nodig hebt? Het ziet er echt heerlijk uit!!!

  9. Geplaatst door saartje2009 aan 23-10-2009

    Ze zijn lekker

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.