Aardbeienstam
2008-02-19- Keuken: Nederlandse
- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Ingrediënten
- 400 gr aardbeien
50 gr geschaafde amandelen
1 vanillestokje
1 hotelcake(400gr)
2,5 dl melk
2 el amandellikeur
50 gr suiker
2 dl slagroom
1 el maizena
1 zakje slagroomversteviger
Werkwijze
Stap1
Maak de aardbeien schoon. Bewaar enkele hele aardbeien met kroontjes voor de garnering.
Halveer de aardbeien. Verwarm 2dl melk met het opengesneden vanillestokje en laat ze 10min zachtjes trekken.
Meng de maizena met 1/2 dl melk. Roer dit mengsel door de melk en laat de vla binden.
Laat de vla onder af en toe roeren en afkoelen. Rooster de amandelen in een koekepan goudbruin.
Snijd de cake in de lengte 3 plakken van 1, 5cm dik. Besprenkel ze met amandellikeur.
Klop de slagroom met de slagroomversteviger stijf. Schep de vla en 3/4 deel van de amandelen door de slagroom. Zet het mengsel even in de koelkast.
Bestrijk de cakeplakken met de amandelroom. Verdeel de aardbeien over de plakken. Stapel de plakken en garneer de bovenste met de hele aardbeien.
Strooi de rest van de amandelen erover.
Gemiddelde waardering
(3.2 / 5)
6 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door sjaahida aan 17-03-2008
Heb je geen halal versie zonder liquer ?
Geplaatst door bloemetje* aan 26-10-2008
We laten de liquer gewoon er uit hé.
Ik doe dat altyd met de belgiche resepten. Groetjes
Geplaatst door misskokinzainab aan 04-09-2009
de liquer gewoon er uit hé.
Ik doe dat altyd met de beer uit We laten de liquer gewoon er uit hé.
Ik doe dat altyd met de belgiche resepten. Groetjeshé.
Ik doe dat altyd met de belgiche uit hé.
Ik doe dat altyd met de belgiche reseptenlgiche reseptenWe laten de liquer gewoon er uit hé.
Ik doe dat altyd met de belgiche gewoon er uit hé.
Ik doe dat altyd met de belgiche resepten
Geplaatst door sadiye aan 04-09-2009
hahaha alles goed daar 😀
Geplaatst door hanan1977 aan 09-09-2009
waarschijnlijk bedoeld ze amandelessence, zou in ieder geval een goed alternatief zijn