Aardbeienstam

2008-02-19
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 400 gr aardbeien
    50 gr geschaafde amandelen
    1 vanillestokje
    1 hotelcake(400gr)
    2,5 dl melk
    2 el amandellikeur
    50 gr suiker
    2 dl slagroom
    1 el maizena
    1 zakje slagroomversteviger

Werkwijze

Stap1

Maak de aardbeien schoon. Bewaar enkele hele aardbeien met kroontjes voor de garnering.
Halveer de aardbeien. Verwarm 2dl melk met het opengesneden vanillestokje en laat ze 10min zachtjes trekken.
Meng de maizena met 1/2 dl melk. Roer dit mengsel door de melk en laat de vla binden.

Laat de vla onder af en toe roeren en afkoelen. Rooster de amandelen in een koekepan goudbruin.

Snijd de cake in de lengte 3 plakken van 1, 5cm dik. Besprenkel ze met amandellikeur.

Klop de slagroom met de slagroomversteviger stijf. Schep de vla en 3/4 deel van de amandelen door de slagroom. Zet het mengsel even in de koelkast.

Bestrijk de cakeplakken met de amandelroom. Verdeel de aardbeien over de plakken. Stapel de plakken en garneer de bovenste met de hele aardbeien.

Strooi de rest van de amandelen erover.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.2 / 5)

3.2 5 6
Beoordeel dit recept

6 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

    Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (5)

  1. Geplaatst door sjaahida aan 17-03-2008

    Heb je geen halal versie zonder liquer ?

  2. Geplaatst door bloemetje* aan 26-10-2008

    We laten de liquer gewoon er uit hé.
    Ik doe dat altyd met de belgiche resepten. Groetjes

  3. Geplaatst door misskokinzainab aan 04-09-2009

    de liquer gewoon er uit hé.
    Ik doe dat altyd met de beer uit We laten de liquer gewoon er uit hé.
    Ik doe dat altyd met de belgiche resepten. Groetjeshé.
    Ik doe dat altyd met de belgiche uit hé.
    Ik doe dat altyd met de belgiche reseptenlgiche reseptenWe laten de liquer gewoon er uit hé.
    Ik doe dat altyd met de belgiche gewoon er uit hé.
    Ik doe dat altyd met de belgiche resepten

  4. Geplaatst door sadiye aan 04-09-2009

    hahaha alles goed daar 😀

  5. Geplaatst door hanan1977 aan 09-09-2009

    waarschijnlijk bedoeld ze amandelessence, zou in ieder geval een goed alternatief zijn

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.