Gevulde sardines

2008-01-18
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 2 kilo sardines
    3 teentjes knoflook
    1 rode en 1 groene paprika
    2 spaanse pepers
    beetje kosbar en peterselie ( gehakt)
    zout, peper, bloem en olie

Werkwijze

Stap1

BISMILLAH !!!

sardines schoonmaken, de schubben verwijderen.

heel voorzichtig ontgraten.

Paprika's en spaanse pepers in kleine blokjes snijden, de knoflook uitpersen. Hieraan de peterselie, kosbar en zout en peper toevoegen.

Leg nu een sardientje opengeklapt met de binnenzijde naar boven voor je . Leg een beetje van de vulling op de vis en bedek hem met een ander sardientje ( het veleletje nu naar boven).

Vul zo alle sardientjes. Haal de pakketjes door de bloem en bak ze in de olie.

Serveer met lekkere salades en stokbrood en natuurlijk

een grote berrad attay met nanna.

Leuk als onderdeel van een buffet met verschillende andere soorten vis.

Dit kookboekje heb ik al bijna 22 jaar. Was volgens mij het 1e marokkaanse kookboekje in Nederland. haha van hem heb ik de eerste Marokkaanse kookkunsten geleerd

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.4 / 5)

4.4 5 14
Beoordeel dit recept

14 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een kom traditionele Marokkaanse Harira soep, gevuld met linzen, kikkererwten en kruiden, met Tajine.nl verwerkt in de decoratie.

    Traditionele Marokkaanse Harira Soep

  • Marokkaanse Briwat met amandelen en honing, geserveerd op een schaal met 'Tajine.nl' als decoratie.

    Marokkaanse Briwat met Amandelen

  • Tajine van Erwtensoep Bissara met olijfolie en komijnpoeder, geserveerd in een decoratieve tajine van Tajine.nl.

    De Marokkaanse Tajine van Bissara

  • Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes, gepresenteerd op een mooi gedekte tafel met Tajine.nl subtiel verwerkt in de decoratie.

    Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

  • Tajine van visgehaktballetjes in tomatensaus, geserveerd in een Marokkaanse tajine.

    Tajine van Visgehaktballetjes in Tomatensaus

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (4)

  1. Geplaatst door soumyaa aan 09-02-2008

    salaam,

    het gerecht ziet er heel smakelijk uit en het is ook heel eenvoudig om te maken zo te zien..

    dit wordt mijn volgende doel om te maken..

    xx soumyaa

  2. Geplaatst door kadilin aan 09-02-2008

    is ook echt heel erg lekker en als je van sardines houdt moet je ook een skijken naar het recept can gehakt van sardines. Ook heel lekker ik maak het zeker 1keer in de 14 dagen

  3. Geplaatst door Timoesh1 aan 05-01-2010

    Ik vroeg me altijd al af hoe ze die gevulde sardientjes maken.
    Bedankt voor je recept zal het zo snel mogelijk maken.

  4. Geplaatst door YasmineRomaysa aan 30-05-2010

    Salaam…

    Als me man weet van deze site,sta ik voortaan elke min van de dag in de keuken haha.Heerlijke dingen hoor,en de gevulde sardientjes HMMMM.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.