Tabouleh een salade uit de Libanese keuken

2007-05-02
Beoordeel dit recept:

Taboulé of tabouleh is een salade uit de Libanese keuken. Het wordt als voorgerecht of bijgerecht gegeten. Het gerecht bestaat uit bulgur, gesneden tomaten, munt, peterselie met uien, bosui of sjalotten.

Ingrediënten

  • - 200 gram bulgur (van de turkse bakkerij)
  • - 400 milliliter water
  • - 1 groente bouillonblokje
  • - sap van 1 citroen
  • -50 milliliter olijfolie
  • - peper
  • - zout
  • - rode pepervlokken
  • -75 gram fetakaas
  • - paar takjes peterselie, beetje munt (nane)
  • - 2 handjes olijven (zwarte en groene)
  • - 1,5 tomaat ontveld en in blokjes
  • - 3/4 geroosterde paprika

Werkwijze

Stap1

Ten eerste ga je de bulgur koken. Je doet dat zo: Weeg eerst de bulgur af en was het daarna. Net zolang totdat het water schoon is. Doe dan de bulgur in de pan met het water en het bouillonblokje. Dan zet je het vuur aan en laat je het koken. Maar je moet wel ondertussen roeren. Als het kookt doe je het vuur laag en laat je het koken totdat het water is verdampt. Maar blijf wel roeren anders plakt het aan de bodem. Als al het water is verdampt laat je de bulgur afkoelen. Als de bulgur is afgekoeld, doe je het in een kom en doe je er het sap van de citroen, de olijfolie, en de peper en zout naar smaak bij. Goed roeren en een half uur laten staan om de smaken te laten intrekken. Ondertussen ga je alle andere ingrediënten snijden.

Stap2

Snij de peterselie en de munt(of knippen) en doe die in een andere kom. Ontvel de tomaten en snij ze in kleine blokjes. Dat doe je ook bij in de kom. Dan snijd je de kaas in kleine blokjes. Doe dit ook bij in de kom. Gooi er 2 handjes olijven bij. Daarna ga je de paprika roosteren. Was de paprika snijd de zaden en zaadlijsten eruit en snijd hem in 4 stukken.

Stap3

Zet de oven op grillstand en leg het rooster er vlak onder (zon 5 cm eronder). Grill de paprika in ongeveer een kwartier. Laat wel de ovendeur op een kier. Als het klaar is, (als hij zwart is) doe je de paprika op een bord en haal je het vel eraf. Dan snijd je 3 van de stukken paprika in stukjes en laat je het even afkoelen. Dan doe je het bij de rest in de kom. Als de bulgur een half uurtje heeft gestaan doe je alle andere ingrediënten bij in de bulgur (dus alles uit de andere kom) en roer je het goed door.

Dan kun je het serveren.

Eet smakelijk

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(2.5 / 5)

2.5 5 4
Beoordeel dit recept

4 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

    Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (6)

  1. Geplaatst door Seydanur aan 02-05-2007

    Kun je je recept ook bewerken? Want ik zie dat de ingredienten beetje door elkaar staan?

  2. Geplaatst door sousi aan 03-05-2007

    ja dat kan

  3. Geplaatst door sousi aan 03-05-2007

    gewoon naar eigen recepten gaan en dan op je recept klikken en dan kan je het bewerken

  4. Geplaatst door Seydanur aan 03-05-2007

    oo hej bedankt he

  5. Geplaatst door missbatata aan 03-03-2008

    ziet er heerlijk uit!!!!
    Ik probeer t morgen uit inshallah

  6. Geplaatst door shma1 aan 17-09-2010

    heeeeerlijk
    heb er oook nog een gesnipperd uitje doorgedaan

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.