Melui (opgevouwen pannenkoek)
2007-04-04- Keuken: Marokkaanse
- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Ingrediënten
- 750 gram bloem
zout
lauwwarm water
olie
boter
Werkwijze
Stap1
Roer de bloem met zout door elkaar. Giet al roerend water erbij. Kneed het deeg tot het glad en soepel is. Vorm hiervan balletjes ter grootte van een manderijn. Leg ze op een vlakke, ingevette ondergrond. Druk ze plat en duw de plakjes met een geoliede hand uit tot zeer dunne plakken.
Vouw deze aan alle zijden naar binnen zodat er vierkantjes ontstaan.
Bak de pannekoeken met boter in een marokkaanse koekenpan (farah) of een gewone koekenpan en vet hem telkens opnieuw in.
Seveer de melui met honing of suiker.
Cool
Ik hoop dat het jullie lukt…
Gemiddelde waardering
(3 / 5)
3 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door sjaahida aan 04-04-2007
dat heet toch lemsemen? die ronde is toch melui? of heb ik het nou verkeerd begrepen?
Geplaatst door miss ikkie aan 05-04-2007
bij ons (stam) is lemsemen en melui gewoon het zelfde. maar misschien is het weer bij iedereen anders.
Geplaatst door sjaahida aan 05-04-2007
oki thanx 4 the info
Geplaatst door sousi aan 05-04-2007
lemsemen vouw je anders en melui vouw je weer heel anders
Geplaatst door sousi aan 05-04-2007
je kan het op de foto zien
Geplaatst door sousi aan 05-04-2007
raar ???? dat me naam er niet bij staat
Geplaatst door Samira82 aan 06-04-2007
melwie is rond en gemaakt van gedraaide slierten 😉
Dit is meer lemsemmen maar dan met alleen bloem.
Geplaatst door sjaahida aan 06-04-2007
ja toch ? dat d8 ik dus ook hihih maar ja what’s in a name… als het maar lekker is 😉
Geplaatst door Samira82 aan 10-04-2007
Precies 😉
Geplaatst door milka aan 30-08-2008
kan iemand mij vertellen waarom het geheel zo krokant wordt?!?!? what did I do wrong?…
Misschien hoort het wel zo hoor, dat kan ook…
En is er iemand die me kan vertellen hoe die soort pannenkoek heet opgenouwd uit verschillenbde laagjes deeg? Ook zoet?
Geplaatst door bina aan 22-03-2009
lekker