Aardappel-amandeltaart
2007-03-04- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 5m
Ingrediënten
- 4 losgeklopt eieren
150 g basterdsuiker
2 thl.geraspte citroenschil
50 g zelfrijzend bakmeel
1 eetl.rijstmeel
1/2 kop gemalen amandelen
puree van 150 g aardappelen
slagroom naar keuze
poedersuiker naar keuze
Werkwijze
Stap1
1 oven voorverwarmen op 180c een diep rond cakeblik van 20cm invetten.
bedek de bodem met bakpapier en vet dit in.
bestuif het blik met meel
2 roer de eieren met suiker in een grote mengkom romig en glad
3 citroenschil, sap, gezeefde meel, amandelen en aardappelen er met een lepel losjes doorroeren.
4 verdeel het mengsel over de blik. in 35 minuten goudbruin bakken.5 min laten staan; op een rooster omkeren en laten afkoelen.
bij thee serveren of als een dessert met slagroom ... bestrooien met poedersuiker.
Gemiddelde waardering
(3.2 / 5)
12 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door Cindarella aan 17-03-2007
Het ziet er heel mooi.
Geplaatst door elviarr aan 18-03-2007
en lekker
Geplaatst door faridaeten aan 19-03-2007
het ziet er heel lekker,maar ik ga de geleeiren of wit eiren roeren.
dank u voor het recept.
Geplaatst door miss ikkie aan 22-10-2007
wauwie