Shoarma ovenschotel

2007-03-02
  • Porties : 4 a 6
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten


  • shoarmavlees(lams) (ongeveer een ons per persoon)
    sperziebonen (een grote hand per persoon)
    een zak rosti uit de diepvries
    geraspte oude kaas(geen jonge, dat heeft geen smaak!)
    een pakje pitabroodjes of een groot Turks of marokkaans brood
    knoflooksaus
    sambal

Werkwijze

Stap1

Bak het shoarmavlees(niet te lang, want het gaat ook nog in de oven)

en kook de sperzieboontjes(ook weer niet te lang)

Giet het overgebleven vet van het shoarmavlees af, en doe het vlees in een hoge ovenschaal,

Daarna de gekookte sperziebonen op het vlees,

en daarna de rosti op de sperziebonen,

en tenslotte de gerapste kaas.

Doe de ovenschotel zo een 20 minuutjes op 180 graden de oven in(voorverwarmd).

Laat de kaas goed smelten en wacht tot er een krokant gouden korstje op onstaan is.

en klaar!

serveer de schotel met brood en sausjes!

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.6 / 5)

3.6 5 7
Beoordeel dit recept

7 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Tajine van Erwtensoep Bissara met olijfolie en komijnpoeder, geserveerd in een decoratieve tajine van Tajine.nl.

    De Marokkaanse Tajine van Bissara

  • Italiaanse pizza met zeevruchten geserveerd op een Marokkaanse tafel, met Tajine.nl decoratief verwerkt in de tajinedeksel.

    Italiaanse pizza met zeevruchten

  • Tajine van visgehaktballetjes in tomatensaus, geserveerd in een Marokkaanse tajine.

    Tajine van Visgehaktballetjes in Tomatensaus

  • Tajine gerecht met vlees, groenten en deksel met Tajine.nl decoratie

    Marokkaanse Tajine met Vlees en Groenten

  • Een prachtige presentatie van Marokkaanse Seffa, gedecoreerd met poedersuiker, kaneel en noten, geserveerd op een schaal.

    Marokkaanse Seffa Gedecoreerd met Poedersuiker, Kaneel en Noten

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (6)

  1. Geplaatst door miss ikkie aan 02-03-2007

    wat zijn rosti?

  2. Geplaatst door miss ikkie aan 02-03-2007

    kan je een foto plaatsen??thanxx

  3. Geplaatst door Nas aan 02-03-2007

    salaam miss ikkie, rosti zijn geraspte aardappels die je bij elkaar propt en dan in een koekepan gaat bakken dus dan worden t meer van die ronde schijven!! ik hoop dat je t snapt hahaah nas

  4. Geplaatst door Yocki aan 03-03-2007

    Ja rosti is in ronde schijfvorm te verkrijgen, maar ik bedoel de losse rosti, zeg maar geraspte aardappel..

  5. Geplaatst door Yocki aan 03-03-2007

    Ik zal van de week een foto plaatsen als ik het gerecht gemaakt heb!

  6. Geplaatst door sousi aan 17-03-2007

    kom die foto nog

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.