Kaneel croissantjes

2007-02-15
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - 4 koppen bloem gezeefd
    - 2 theel. bakpoeder
    - 2 eieren losgklopt
    - 1/2 kop suiker
    - 125 g boter
    - 1/2 kop sinaasappelsap

Werkwijze

Stap1

Voor de vulling

1 eetl.suiker

1 theel.kaneel

Maak de deeg van bloem, bakpoeder, suiker, boter en sinaasappelsap

leg het deeg 1 uur in de koelkast.Verwarm de oven voor op 180/gas op stand 4

Verdeel het deeg in vier stukken en rol elke stuk op een met bloem bestoven plek uit tot grote dunne ronde lappen.Meng suiker en kaneel strooi dit mengsel over het deeg.

Snijd elke ronde lap in vier bijna driehoekige stukken en snijd deze stukken nog eens door, zodat elke lap in acht stukken verdeeld is.

Rol elke stuk op vanaf de buitenkant naar het midden van cirkel en leg de kaneelcroissant op een ingevette bakplaat en bak ze ong 20 minuten lichtbruin.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 2
Beoordeel dit recept

2 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (6)

  1. Geplaatst door ellouisa aan 25-02-2007

    Klinkt lekker! En ook niet moeilijk, het hoeft niet te rijzen enz.

  2. Geplaatst door elviarr aan 28-02-2007

    nee,alleen een uurtje in koelkast

  3. Geplaatst door cookiemam aan 02-03-2007

    en ellouisa, heb jij de croissantjes uitgeprobeerd???????

  4. Geplaatst door sadiye aan 24-10-2008

    waarom moet er sinaasappel in de deeg?

  5. Geplaatst door sadiye aan 23-11-2008

    heeft iemand deze al gemaakt?

  6. Geplaatst door sadiye aan 08-08-2009

    ???

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.