Kaneel croissantjes
2007-02-15- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Ingrediënten
- - 4 koppen bloem gezeefd
- 2 theel. bakpoeder
- 2 eieren losgklopt
- 1/2 kop suiker
- 125 g boter
- 1/2 kop sinaasappelsap
Werkwijze
Stap1
Voor de vulling
1 eetl.suiker
1 theel.kaneel
Maak de deeg van bloem, bakpoeder, suiker, boter en sinaasappelsap
leg het deeg 1 uur in de koelkast.Verwarm de oven voor op 180/gas op stand 4
Verdeel het deeg in vier stukken en rol elke stuk op een met bloem bestoven plek uit tot grote dunne ronde lappen.Meng suiker en kaneel strooi dit mengsel over het deeg.
Snijd elke ronde lap in vier bijna driehoekige stukken en snijd deze stukken nog eens door, zodat elke lap in acht stukken verdeeld is.
Rol elke stuk op vanaf de buitenkant naar het midden van cirkel en leg de kaneelcroissant op een ingevette bakplaat en bak ze ong 20 minuten lichtbruin.
Gemiddelde waardering
(4 / 5)
2 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door ellouisa aan 25-02-2007
Klinkt lekker! En ook niet moeilijk, het hoeft niet te rijzen enz.
Geplaatst door elviarr aan 28-02-2007
nee,alleen een uurtje in koelkast
Geplaatst door cookiemam aan 02-03-2007
en ellouisa, heb jij de croissantjes uitgeprobeerd???????
Geplaatst door sadiye aan 24-10-2008
waarom moet er sinaasappel in de deeg?
Geplaatst door sadiye aan 23-11-2008
heeft iemand deze al gemaakt?
Geplaatst door sadiye aan 08-08-2009
???