Kleine vismhancha

2007-02-12
  • Opbrengst : 4 of 5 stuks
  • Bereidingstijd : 40m
  • Kooktijd : 25m
  • Klaar in : 2:00 u
Beoordeel dit recept:

Mhansha, in dit geval vismhancha is een in een spiraal gevulde filodeeg, die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. In dit recept wordt het gevuld met vis o.a.  kabeljauwfilet, roze garnalen, garnalen, Surimi en inktvis

Ingrediënten

  • Ingredienten voor 4 of 5 kleine mhancha's:
    500 gr kabeljauwfilet
    1 bakje roze garnalen (AH)
    1 bakje garnalen (AH)
    Surimi en/of inktvis (ik doe dat er niet in, want lust het niet)
    2 uien
    Knoflook naar smaak (ik doe er veel in)
    Zout (niet te veel, er gaat ook een bouillonblokje in) en peper
    1 visbouillonblokje
    1 tl paprikapoeder
    Snufje komijn
    Sap van een halve citroen
    Half zakje saffraan
    Peterselie en korianderHalf tl sambal
    Half pak mihoen
    1 pak filodeeg
    250 ml zonnebloemolie of 250 gr gesmolten boter

Werkwijze

Stap1

Ik stoom de kabeljauw gaar in de stoompan. Daarna in stukjes verdelen met een vork. Bak in een pan de gesnipperde ui, kruiden en vis. Voeg de garnalen toe en laat dit pruttelen tot alles gaar is.

Laat het dan uitlekken in een vergiet en vang de saus op die eruit komt. Kook de mihoen gaar (4 minuten in kokend water) en knip of snijd in stukken. Meng de mihoen met de saus van de vis en doe dan ook de vis erdoor.

Neem dan een vel filodeeg en leg het op een vel bakpapier (zo zit niet alles onder de olie of boter). Smeer in met boter of olie en leg er nog een vel op. Weer olie of boter erop (niet te veel, maar ook niet te weinig). Leg dan een rijtje vulling erop (zie foto) en vouw de zijkanten naarbinnen. Rol op en draai als een slang. Ik steek er een sateprikker in zodat hij niet losraakt. Leg op een bakplaat en bak ze op 220 graden gaar in ongeveer 20-25 minuten.

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(4.2 / 5)

4.2 5 19
Beoordeel dit recept

19 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse Briwat met amandelen en honing, geserveerd op een schaal met 'Tajine.nl' als decoratie.

    Marokkaanse Briwat met Amandelen

  • Tajine van Erwtensoep Bissara met olijfolie en komijnpoeder, geserveerd in een decoratieve tajine van Tajine.nl.

    De Marokkaanse Tajine van Bissara

  • Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes, gepresenteerd op een mooi gedekte tafel met Tajine.nl subtiel verwerkt in de decoratie.

    Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

  • Italiaanse pizza met zeevruchten geserveerd op een Marokkaanse tafel, met Tajine.nl decoratief verwerkt in de tajinedeksel.

    Italiaanse pizza met zeevruchten

  • Tajine van visgehaktballetjes in tomatensaus, geserveerd in een Marokkaanse tajine.

    Tajine van Visgehaktballetjes in Tomatensaus

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee

Reacties (4)

  1. Geplaatst door najou aan 14-02-2007

    kan je ook gewoon de vulling er in doen zoals bij bestilla en ook kipbestilla

  2. Geplaatst door ellouisa aan 15-02-2007

    ja dat kan! Het is dezelfde vulling als visbestilla, alleen een andere vorm.

  3. Geplaatst door Radija34 aan 22-02-2007

    12

  4. Geplaatst door fouzia6 aan 17-08-2010

    alleen begrijp ik niet wanneer je die citroensap erbij doet en waar

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.