Thaise rijst met inktvis

2007-02-04
  • Porties : 2 a 3
Beoordeel dit recept:

Thaise rijst met inktvis. Dit is mijn eigen versie… Het originele recept is met verse krab. Dat is ook erg lekker.

Ingrediënten

  • 3 kopjes rijst
    ong 300 gr inktvis
    twee bosuitjes
    3 teentjes knoflook
    beetje selderij
    vetsin
    1 el kerriepoeder
    vissaus ( of zout)
    een halve spaanse peper

Werkwijze

Stap1

Kook de rijst

Snijd de bosuitjes, selderij en de spaanse pepers in kleien stukjes

Snijd de inktvis in kleine stukjes

Snipper de knoflook

Doe een beetje olie in de wok en fruit de knoflook met de peper

Als de knoflook een beetje begint te kleuren doe je de inktvis erbij

Als dat gaar is ( na 2 of 3 min) doe je de vetsin, vissaus em de kerrie erbij

Goed mengen, dan de bosuitjes en de selderij erbij

Daarna de rijst erbij weer goed mengen en klaar

ik neem altijd hele inktvis en die snijdt ik in rechthoekjes die ik inkerf… dus ondiepe sneetjes in maak. ik doe het in ruitjes vorm maar je kan het ook gewoon met ringen die je zo koopt doen

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 2
Beoordeel dit recept

2 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

    Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

Reacties (2)

  1. Geplaatst door louisa1 aan 19-10-2008

    hmmm lekker, ik ga hetvandaag uitproberen.

  2. Geplaatst door prinsesje_bloom aan 01-12-2008

    wat is vetsin?
    vissaus? bedoel je knorrblokje?
    ik hou niet van pittig, kan ik de spaanse peper weglaten of iets anders in de plaats gebruiken?
    Groetjes.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.