Ovenschotel met aardappel en spinazie

2006-11-12
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 1 pak aardappelschijfjes (700 gr, zo'n dubbelpak)
    1 pak gehakte spinazie (diepvries, 450 gr)
    1 klein pakje room
    1 teentje knoflook of 1/2 tl knoflookpoeder
    Zout en peper
    Geraspte kaas

Werkwijze

Stap1

Vet een ovenschaal in en leg hierin de aardappelschijfjes. Bestrooi ze met zout en peper.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng de room met de uitgeperste knoflook of knoflookpoeder. Ontdooi de spinazie in de magnetron of in een pannetje en schep dat over de aardappelschijfjes. Strijk het glad.

Giet hierover de room en meng het een beetje door elkaar, wel zorgen dat de spinazie boven blijft zitten, maar dat de aardappels ook wat room krijgen.

Bestrooi met geraspte kaas en zet de schotel voor 40-60 minuten in de oven.

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(3.9 / 5)

3.9 5 12
Beoordeel dit recept

12 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

    Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (4)

  1. Geplaatst door amina12 aan 16-11-2006

    lekketr badankt

  2. Geplaatst door sennar aan 07-12-2006

    Hoi ellouisa, Ik heb een vraagje, wat voor room gebruik je hier. Ik heb nl in de winkel gekeken en daar hadden ze alleen slagroom en creme fraiche. Ik heb uiteindelijk kookroom gepakt, maar dat zat in een bijzondere flesje. Is dit goed?

  3. Geplaatst door ellouisa aan 07-12-2006

    room en slagroom is hetzelfde. iK gebruik zelf die pakjes van de lidl (blauwe pakjes), maar je kan ook kookroom nemen idd.

  4. Geplaatst door petra aan 11-06-2007

    het is heerlijk heb nog een uitje er bij gedaan

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.