Manti

2006-10-28
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 500 gram bloem
    1 ei
    zout
    300 gram gehakt
    zwarte peper,zout

Werkwijze

Stap1

Deeg:

Doe de bloem in een bak en maak er een kuiltje in. Doe het ei erin en een beetje zout en strooi terwijl je kneedsteeds wat water in tot het een goed en soepel deeg is. ( niet plakkerig of droog) Dek het af en laat dit 10 minuten rusten.

Rul het gehakt en kruid dit met zout en zwarte peper.

Bereiding mant:

Snijd het deeg in stukken. Je begint met 1 stuk en opend deze rollend met een deegroller tot een flinterdunne (ongeveer 1 milimeter) grote rond...... Deze snijd je eerst in de lengte in dunne banen van een cm of 1.5 en daarna in de breedte op dezelfde manier. Daarna vul je de kleine vierkantjes met een klein beetje gehakt. Je knijpt de puntes naar elkaar toe en legt ze op een bord waar bloem op ligt. Dit doe je allemaal zo.Als je alle manti gevormd heb zet je een pan water doe er wat zout in en een bouilonblokje en doe de manti erin en kook de manti gaar zo'n 20 min. proef even of het gaar is anders nog iets langer laten koken. Als ze gaar is giet je de manti af in een vergiet. Leg ze daarna in een diepe bord of schaal...

Sausje:

Doe in pannetje roomboter en voeg hier kirmizi biber (rode peper of paprikpoeder) (geen hete) aan toe en roer dit goed door. Knijp 2 teenjes knoflook uit en doe hie yoghurt bij en een snufje zout. Strooi de yoghurt over de manti heen en daarna de boter met peper..

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3 / 5)

3 5 1
Beoordeel dit recept

1 keer beoordeeld

Recept categorie:
Ingrediënten: , , , , , ,
Gerelateerde recepten:
  • Tajine van Erwtensoep Bissara met olijfolie en komijnpoeder, geserveerd in een decoratieve tajine van Tajine.nl.

    De Marokkaanse Tajine van Bissara

  • Italiaanse pizza met zeevruchten geserveerd op een Marokkaanse tafel, met Tajine.nl decoratief verwerkt in de tajinedeksel.

    Italiaanse pizza met zeevruchten

  • Tajine van visgehaktballetjes in tomatensaus, geserveerd in een Marokkaanse tajine.

    Tajine van Visgehaktballetjes in Tomatensaus

  • Tajine gerecht met vlees, groenten en deksel met Tajine.nl decoratie

    Marokkaanse Tajine met Vlees en Groenten

  • Een prachtige presentatie van Marokkaanse Seffa, gedecoreerd met poedersuiker, kaneel en noten, geserveerd op een schaal.

    Marokkaanse Seffa Gedecoreerd met Poedersuiker, Kaneel en Noten

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reactie (1)

  1. Geplaatst door ihayat aan 04-01-2009

    Heb dit weleens bij een
    Vriendin gegeten. Heeererlijk alleen had ik het met soort tomatensaus gegeten. Ik ga dit zeker proberen.!!!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.