Pindakoekjes met sesam

2006-10-18
  • Porties : 35 stuks
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 250 gr witte pinda's (dus zonder schil en ongebakken)
    100 gr poedersuiker
    1 zakje vanillesuiker
    1 ei
    1 eidooier
    20 gr gesmolten boter
    Ongeveer 50 gr bloem (kan iets meer of minder zijn)
    Decoratie:
    1 eiwit
    Handje sesamzaad
    50 gr witte chocolade
    35 halve pinda's

Werkwijze

Stap1

Maal de pinda;s helemaal fijn en meng het met de poedersuiker, ei, eidooier, vanillesuiker en boter. Kneed het door en voeg de bloem beetje bij beetje toe tot een samenhangend deeg ontstaat (het kan zijn dat je iets meer of iets minder bloem nodig hebt).
Maak 35 bolletjes en vorm die tot een soort kegeltje (zie eerste foto). Doop ze met de bovenkant in het eiwit en daarna in het sesamzaad. Leg ze op een bakplaat en bak ze 10-15 min op 175 graden gaar.
Laat ze afkoelen en smelt ondertussen de witte chocolade. Doe een druppeltje chocolade op het koekje en plak er een pinda op.

* Je kan i.p.v. pinda;s ook amandelen nemen

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(4.2 / 5)

4.2 5 30
Beoordeel dit recept

30 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (20)

  1. Geplaatst door miss france aan 19-10-2006

    zien er heerlijk uit

  2. Geplaatst door ellouisa aan 19-10-2006

    bedankt meid!

  3. Geplaatst door yasmine aan 19-10-2006

    hallo had effe een vraagje kun je inplaats van chocolade ook een andere topping gebruiken, heb namelijk wel veel koekjes met chocolade gemaakt voor de suikerfeest!

  4. Geplaatst door ellouisa aan 20-10-2006

    je kan ook jam nemen maar dat wordt niet zo hard…of gewoon zo laten zonder versiering

  5. Geplaatst door yasmina aan 20-10-2006

    En heb ik dit ook gemaakt, nog niet geproeft, vanavond zal ik een hapjes :D..

  6. Geplaatst door ellouisa aan 21-10-2006

    en hoe waren ze miss baby???

  7. Geplaatst door yasmina aan 22-10-2006

    Echt lekker!! Goed smaak naar pinda!!
    Wallah, mijn neef vond hem heel erg Lekker 😀

  8. Geplaatst door asma29 aan 03-11-2006

    die heb ik ook gemakt.maar bij me warren niet gelukt. ik weet niet wat is fout,maar ze warren wel lekker smakt naar pinda,s ze warren beitje hard.

  9. Geplaatst door Salmita aan 25-11-2006

    heey heey ik heb die koekjes ook gemaakt maar dan met amandelen en bruine chocolade en ze waren lekker ik ga ze zo weer maken met pinda’s

  10. Geplaatst door lady_danger aan 12-12-2006

    Ellouisa, mag ik je wat vragen ik vraag me echt af vanwaar jij deze heerlijke resepten haalt keukengevaartje:D

  11. Geplaatst door ellouisa aan 14-12-2006

    leuk om te horen yasmina en salmita!
    Asma29, ik weet niet wat er mis kan zijn gegaan… het horen overigens best knapperige koekjes te zijn…
    lady_danger: ik haal ze overal vandaan, uit kookboeken (marokkaans en nederlands), van internet, uit tijdschriften, zelf verzonnen, van mijn familie etc.

  12. Geplaatst door libeluli aan 02-01-2007

    mjamieeeeeeeeeeeeeeee, deze wil ik ook snel maken inshallah, ciao lieverd ik laat je weten…koeskoes

  13. Geplaatst door libeluli aan 17-01-2007

    eindelijk gemaakt hihihihi leeker hoor schat. mooi voor t oog een lekkkkker-da bomba ben jij echt waar-ciao beslama

  14. Geplaatst door ellouisa aan 13-05-2007

    Thanks meid!

  15. Geplaatst door radia20 aan 11-06-2007

    hey ik had een vraagje? hoe bedoel je welke witte pinda’s (die gwn van de aldi of lidl of carrefour die gezouten maar gewoon die zout wegspoelen en afdrogen!) of bedoel je iets anders met pinda’s wil je me a.u.b iets laten weten want ik zou heel graag deze in het weekend maken!!thx

  16. Geplaatst door superkok aan 16-12-2007

    je kan ze ij de turkse winkel kopen

  17. Geplaatst door superkok aan 17-12-2007

    ik heb geaakt ik smul er nu egt van.
    hmmmhmmhmhmhmhm wat lekker bedankt hoor

  18. Geplaatst door mali aan 24-03-2009

    Salaam wa3aleikoem heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeerlijk………
    ik heb ze net uit de oven. hmmmmmmmmmmmmmmm
    shokran

  19. Geplaatst door sadiye aan 20-04-2009

    hmmm apart hoor

  20. Geplaatst door sadiye aan 02-08-2009

    ik ga deze maken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.