Tomatensoep van verse tomaten
2006-10-11- Vaardigheidsniveau: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
Ingrediënten
- 2 kg tomaten (voor 2 liter soep)
2 bouillonblokjes naar keuze (ik heb groentebouillonblokjes gebruikt)
Vermicelli
1 grote ui
Kommetje maizena
Water
Zout en peper
Bosje peterselie
Half bosje selderij
1 blikje tomatenpuree
(Eventueel soepgroenten en/of gehaktballetjes/kip)
Werkwijze
Stap1
Snijd de tomaten met schil in grove stukken en doe in een pan op matig vuur. Als er een bodempje vocht is los gekomen het vuur wat hoger zetten en aan de kook brengen. Als het kookt het vuur weer laag zetten en 10-15 minuten laten koken tot de tomaten zacht zijn. Doe ze over in een schaal en laat afkoelen. Neem een zeef en druk hierdoor de tomaten met een lepel. Gooi de schillen en pitjes weg. ALs het goed is komt er tussen de 1 liter en 2 liter sap uit. Vul het met water aan tot 2 liter als je te weinig hebt en doe het in een andere pan of schaal.
Snipper de ui en bak die in wat olie of boter in de pan. Voeg 1 el maizena toe en roer goed door. Dan de tomatensap al roerend erbij doen en aan de kook brengen. Dan bouillonblokjes, peterselie, selderij, tomatenpuree en eventueel sopegroenten of vlees erbij. Dit even laten pruttelen. Maak een papje van de rest van de maizena en wat water en roer dat erdoor. Breng aan de kook en laat het binden. Tenslotte nog de vermicelli erin en gaar laten worden.
Gemiddelde waardering
(3.6 / 5)
10 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend