Visloempia
2006-09-30- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 40 loempia's
Ingrediënten
- 1 zak kabeljauwfilet (in de supermarkt verkrijgbaar)
1 zak pangafilet (in de supermarkt verkrijgbaar)
2 zakken soepgroenten (voorgesneden (fijn) uit de supermarkt)
Viskruiden (voor gebakken vis, deze zijn zoutig)
mihoen (handjevol)
Peper
Bladerdeeg (de kleine vierkantjes, blauwe verpakking van 50 vellen)
Bloem en water (voor het papje om de loempia's dicht te plakken)
Werkwijze
Stap1
Snij de visfilet in blokjes en bak deze in een laagje olie met de viskruiden. Laat ze uitlekken
Wok de soepgroenten in een heel klein beetje olie met de viskruiden. laat ze uitlekken.
Kook de mihoen 5 minuten in water en spoel deze met koud water af in een vergiet. Scheur deze in kleine stukjes met de hand of een schaar.
Doe de uitgelekte vis, de uitgelekte groenten en de mihoen samen in een teil. Doe hier peper bij en meng alles goed door elkaar.
Maak het papje (bloem en water) klaar om de loempia's dicht te plakken
Leg de bladerdeeg in de vorm van een ruit voor je neer en vul deze, aan jouw kant, met het mengsel. Vouw de punt van de bladerdeeg die naar je toelicht over de mengsel heen. Vouw dan de twee zij-flappen naar binnen. Smeer de onderste punt met het papje en rol de loepia dicht.
Laat ze eerst goed opdrogen voordat je ze goudbruin bakt.
Lekker met Loempiasaus
Eet ze!!
Je kan ook andere soorten vis erin verwerken, maar mijn ervaring leert dat het die ene bijzondere smaak dan verliest.
Het is ook een aanrader om deze in te vriezen. Zo heb je altijd wel een home-made dish voor als je geen tijd hebt!!
Gemiddelde waardering
(3.7 / 5)
3 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door ellouisa aan 30-09-2006
klinkt lekker zeg, ga het maken volgende week
Geplaatst door lekkerbekje1998 aan 30-09-2006
lijkt mij ook verrukkelijk k’ga het ook zeker maken:)
Geplaatst door Juffie aan 01-10-2006
Het is ook lekker met stukjes surimisticks ertussen. Dat geeft een zoete smaak aan de vis. (met een pittige saus is het verrukkelijk….
Geplaatst door kokotje aan 01-10-2006
waar kun je die bladerdeeg kopen?
ik ken alleen die groene met 40 stuks van de chinese toko??
Geplaatst door Juffie aan 02-10-2006
Ook bij de chinese toko. Je kan ze tegenwoordig ook bij de Marokkaanse slagers kopen. het heeft een blauwe verpakking.
Geplaatst door miss ikkie aan 02-10-2006
kanje aub een foto plaatsten? dit klinkt supper lekker. heeft iemand anders dit al uitgeprobeerd??
Geplaatst door Juffie aan 03-10-2006
De volgende keer dat ik ze maak zal ik er een foto van plaatsen….nu zijn ze helaas allemaal op!!
Geplaatst door amina12 aan 25-12-2006
hmmmmmmm dit ziet er heerlijk uit tnx
Geplaatst door maryama aan 17-09-2007
dank je wel ik zocht ook naar diet recept echt bedankt