Harira de nationale Marokkaanse soep

2006-09-16
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 45m
Beoordeel dit recept:

Harira is de nationale Marokkaanse soep. Het is een gebonden, rijk gevulde soep met als belangrijkste ingrediënten: tomaten, kikkererwten, linzen en selderij.

In de verschillende streken in Marokko bestaan verschillende varianten op deze soep. Tijdens de ramadan wordt harira dagelijks gegeten bij het verbreken van het vasten, dit omdat de soep veel ingrediënten met verschillende vitamines bevat.

Ingrediënten

  • 250 gram kip in blokjes
    2 eetlepels fijngehakte selderij
    ½ theelepel versgemalen zwarte peper
    1 theelepel gemalen kaneel
    olie
    1,5 liter water
    2 eetlepels tomatenpuree
    45 gram vermicelli
    1 citroen in partjes
    2 grote uien - gesnipperd
    1 bosje fijngehakte gladde peterselie
    1 theelepel kurkuma
    ¼ theelepel gemalen gember
    45 gram linzen of kikkererwten (uit blik)
    2 à 3 takjes verse koriander
    3 eetlepel bloem
    Wortelen (fijn in de keukenmachine)
    Honig tomatensoep

Werkwijze

Stap1

Bak in de olie de kip, selderij, uien, wortelen, kruiden aan in een pan voor 5 min. zodat alles beetje bruin is. Daarna water erbij doen en de tomatenpuree en 30 minuten laten sudderen.

Daarna de Honigsoep erbij doen (meng het buiten de pan, anders krijg je de klontjes er niet goed uit). Daarna ook de kikkererwten/linzen erbij doen en de vermicelli en nog even doorkoken.

Als de soep te waterig is dan kun je het binden door wat soepvocht eruit te halen en te mengen met wat lepels bloem, daarna gooi je dat papje weer terug.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.2 / 5)

3.2 5 32
Beoordeel dit recept

32 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse kefta tajine met gehaktballetjes, tomatensaus en olijven, geserveerd in een traditionele tajine.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Tomatensaus en Olijven

  • Marokkaanse Kip Tajine met ingemaakte citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Kip Tajine met Citroen en Olijven

Reacties (6)

  1. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 16-09-2006

    hmmmmm, lijkt me heerlijkk
    Ik krijg er nu zin in, maar het is al 23.57….hihi

  2. Geplaatst door gelderse aan 21-09-2006

    Volgens mij bestaan er 1001 recepten van harira. Heerlijk.

  3. Geplaatst door Dominique aan 24-09-2007

    Ik vind dit echt heeeel erg lekker! Een dikke goed van mij. Ik heb het geprobeerd en het is echt supergoed gelukt. Ben er helemaal trots op 😉 bedankt! Groetjes

  4. Geplaatst door hammoudi aan 20-05-2009

    heey hallo ik had een vraagje wat is kukuma

  5. Geplaatst door melahat aan 07-09-2009

    kurkuma is een arabische kruiden denk ik, kunt da kopen bij turken en marokaanse winkels

  6. Geplaatst door blondprinsesje aan 11-01-2013

    ik heb nog nooit kaneel gebruikt in mijn harira, dat ga ik volgende keer wel doen ben benieuwd

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.