Bonbons met caramel, kokos en nogatine als vulling
2006-07-26- Keuken: Belgische
- Gang:Dessert
- Vaardigheidsniveau: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 40 stuks
Het is helemaal niet moeilijk om zelf bonbons te maken. In dit recept lees je hoe je bonbons met Caramel, Kokos en Nogatine als vulling kunt maken.
Ingrediënten
- 500 gr witte chocolade
250 gr bruine chocolade
Zonnebloemolie
Voor de vulling:
Caramel (bebogeen)
Kokos
Nogatine
Hazelnootjes of pinda's
Voor decoratie:
1 reepje bruine chocolade
Halve pinda's, amandelen of hazelnoten
Kokos (eventueel gekleurd met kleurstof)
IJsblokjesvormpjes naar keuze (ik heb hartjes gebruikt)
Papieren vormpjes
Werkwijze
Stap1
Smelt de witte chocolade met wat olie (toevoegen tot het mooi glad en vloeibaar is). Doe hetzelfde met de bruine chocolade.
Vul de ijsblokjesvormpjes voor de helft met chocolade en doe er dan een piepklein beetje van de vulling op. Verder vullen met chocolade.
In de vriezer hard laten worden.
Dan versieren met streepjes gesmolten chocolade, nootjes of kokos (dan eerst even en druppeltjes gesmolten choco erop doen).
In papieren vormpjes doen en klaar.
Gemiddelde waardering
(4.5 / 5)
31 keer beoordeeld
Geplaatst door Rahma aan 07-08-2006
jeetje wat slim zeg met die ijsblokvormpjes, ik zou er zelf nooit op zijn gekomen, chapeau 😉
Geplaatst door **noura** aan 29-09-2006
Hoihoi,
Waar heb je die ijsblokvormpjes gekocht en wat is Caramel bebogeen?
Wil dit insha’Allah maken voor de mensen in de moskee.
Groetjes van Noura
Geplaatst door ellouisa aan 30-09-2006
deze heb ik ooit bij blokker gekocht, weet niet of ze die nog hebben….
bebogeen is caramelpasta voor op brood en je kan het smelten om bij koekjes te gebruiken.Is makkelijker dan caramel maken met een blikje gecondenseerde melk.
Geplaatst door Rahma aan 30-09-2006
die vormpjes heb je nog wel bij de Ikea, ik heb ze daar gehaald 😀
Geplaatst door **noura** aan 30-09-2006
Bedankt meiden
Geplaatst door libeluli aan 06-10-2006
nog n vraagje, kan je die gewone staandaarijsblokvormpjes niet gebruiken, dus die witte met veel gaatjes voor blokejs erin??? dat zou handig zijn voor mij…. en bebogeen heb ik ooit in de vomar gekocht bij bos en lommer a-dam west ,maarja ik weet niet op die open is ivm bosen lommerplein chaos…laatme weten please of tkan in die gewone ijsdinges.xxxx libby
Geplaatst door ellouisa aan 07-10-2006
ja dat kan, alleen worden ze dan vierkant 🙂
Geplaatst door libeluli aan 13-10-2006
ik heb die vormpjes gevonden en gekocht , fruit en hartjes, en ik heb t gisteren gemaaktmet dulce de leche( bruine gecondenseerde melk), en heel mooi resultaat en lekker.
Geplaatst door najou aan 28-12-2006
he damel ik heb deze bonbons gemaakt en zijn harstikke goed gelukt
Geplaatst door najou aan 28-12-2006
alleen weet ik niet precies hoe ik de vulling moet maken
kan iemand mij dat vertellen
Geplaatst door libeluli aan 28-12-2006
salam najou, je maalt nootjes fijn naar jou keuze, en die voeg jesamen met de gecondenseerde melk of bebogeen/caramel, en als decoratie rol je het ook weer door nootjes of cocos. je moet dit dus met je handen doen! dese bonbons zijn top! succes aleikoum salam happie aid mubarak libeluli koeskoes beso buza
Geplaatst door sousi aan 05-03-2007
waar kan je die caramel bebogeen kopen kan dat ook bij bas of ah .de groeten
Geplaatst door ellouisa aan 06-03-2007
die bebogeen kan je bij sommige supermarkten kopen, maar niet alle!Soms moet je even zoeken voor je een supermarkt vindt die ze heeft. Het staat bij de chocopasta, jam en pindakaas enzo.
Geplaatst door xchidax aan 07-12-2008
De vormpjes zijn nog bij de blokker ik heb ze daar gister nog gezien