Tagliatelle met zalm

2006-05-18
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 1 pak tagliatelle
    1 potje pesto (ik gebruik altijd groene, maar je kan ook andere nemen)
    1 zak rucola sla (zo'n zak van de liddl met iets van 150 tot 200 gram)
    wat kerstomaten (zoveel als je zelf lekker en of mooi vindt)
    mozzarella kaas
    mooie zalm moten (één per persoon)
    gorgonzola voor over de zalm

Werkwijze

Stap1

Kook de tagliatelle in ruim water. Ik doe er zelf geen zout bij, want de pesto is al behoorlijk zoutig, maar als je wil kun je er natuurlijk wel zout bij doen.

Als de tagliatelle gaar is (zelf vind ik beetgaar het lekkerst, maar dat bepaal je zelf) doe je het in een vergiet en spoel je het even goed af met koud water. Daarna doe je de pesto in een wok of grote pan en warm het op. Als het goed warm is, meng je de tagliatelle erdoorheen. Even laten warmen en dan doe je de mozzarella erbij. Ook weer goed mengen en laten warmen.

Dan de (gewassen) rucola sla erbij. En ook meteen de kerstomaten die je in gehalveerd hebt. Laat die nog heel even meewarmen met de pasta. Niet te lang, want het is juist wel lekker als de rucola en de kerstomaten niet helemaal slap gekookt zijn, laat ze maar een beetje knapperig.

Dan de zalm moten. Ik bak die in een beetje olijfolie met wat zout en peper (niet teveel want zalm is al zoutig). Als de zalm mooi gaar is leg ik er wat gorgonzola op en laat die even smelten.

Eet smakelijk

Als mijn man even tijd heeft om te helpen, probeer ik er een foto van bij te plaatsen

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(0 / 5)

0 5 0
Beoordeel dit recept

0 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

    Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (3)

  1. Geplaatst door hind aan 18-05-2006

    Ik weet niet waarom, maar mijn naam is weggevallen als auteur van dit gerecht en het lukt me niet om hem alsnog toe te voegen.

  2. Geplaatst door zilla aan 19-05-2006

    Lijkt me erg lekker! Ga ik proberen als het wat mooier weer is. Voor hoeveel personen is dit recept? Mijn gezin bestaat namelijk uit 7 personen.

  3. Geplaatst door hind aan 19-05-2006

    Wij eten er met z’n vijfen van. Mijn man en ik en de kinderen. Twee daarvan eten echt muizenhapjes, dus het is voor ongeveer vier personen denk ik. Ik zou of alles verdubbelen, of van alles anderhalf doen, afhankelijk van hoe grote eters jouw kinderen zijn.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.