Maizenakoekjes
2006-05-02- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 50 stuks
Ingrediënten
- 1 ei
125 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
125 gr boter
225 gr maizena
Halve pot witte chocoladepasta
Have pot bruine chocoladepasta
4 el olie
Cornflakes (gemalen)
Kokos
GEEN BAKPOEDER TOEVOEGEN DAN SMELTEN ZE IN DE OVEN!!
Werkwijze
Stap1
Meng ei, suiker, vanillesuiker, boter en maizena tot een zacht deeg dat niet meer aan je handen plakt. Maak bolletjes ter grootte van een olijf en leg ze op en bakplaat met bakpapier. Bak ze ongeveer 20 minuten op 180 graden en laat afkoelen. Ondertussen de chocopasta smelten met ieder 2 el olie. De cornflakes fijnmaken en in een mengbeker doen en ook de kokos in een mengbeker doen. Als de koekjes afgekoeld zijn dompel je ze met een vork in de gesmolten bruine choco en dan in de gemalen cornflakes. Bij de witte doe je ze in de kokos. Op laten stijven in de koelkast.
Gemiddelde waardering
(4.2 / 5)
77 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door laghmouchi aan 02-05-2006
zit er lekker uit!
Geplaatst door nadia aan 02-05-2006
hmmm ze smaken heel lekkerrr!!!
Geplaatst door asi aan 02-05-2006
heel lekker mijn kinderen vinden het heel lekker!!
ik maak het heel vaak
Geplaatst door fatema aan 03-05-2006
hmmmmmmm ik ben verslaafd aan deze koekjes ik vraag me altijd al af hoe ze deze koekjes maken,ga ze zeker maken
dankjewel meidxx
Geplaatst door IngridSaida aan 05-05-2006
Nog nooit gemaakt, dus ik ga het zeker proberen. Ze lijken me heerlijk en heel gemakkelijk te maken…..bedankt voor het recept.
Geplaatst door ellouisa aan 06-05-2006
😀 ik vind ze heerlijk
Geplaatst door niwahoo aan 10-05-2006
met chcolade pasta bedoel je toch gewoon die potten toch dus geen repen?
Geplaatst door ellouisa aan 10-05-2006
ja chocopasta, je kan ook gewone chocolade nemen,maar dit is net zo makkelijk (niet hakken enzo) en goedkoper.
Geplaatst door fatema aan 11-05-2006
salaam ellouisa ik heb een vraagje over de koekjes die op pagina 4 staan kokosmaantjes wat voor boter gebruik je?? dankjewel
Geplaatst door ellouisa aan 12-05-2006
hoi meid, ik gebruik gewoon boter uit zo’n blok (roomboter of margarine). niet die voor op brood gebruiken!!
Geplaatst door sabah aan 09-08-2006
salaam, mag ik vragen welke witte chocoladepasta jij gebruikt. Alvast bedankt.
Geplaatst door mina aan 14-08-2006
wie kan me uitleggen wat maizena is ??
alvast bedankt
Geplaatst door gelderse aan 15-08-2006
Maizena is maiszetmeel.
Geplaatst door mina aan 20-08-2006
en waar kan ik dat kopen gewoon in de supermarkt??? thnx
Geplaatst door gelderse aan 21-08-2006
Ja, gewoon bij elke super.
Geplaatst door sennar aan 17-10-2006
he elouissa ben ik weer, wil deze vandaag maken. Hoeveel koekjes krijgt je uit dit recept? alvast bedankt voor je antw
Geplaatst door sennar aan 17-10-2006
ellouissa weet de antw al 50, mevrouw leest weer niet verder….
Geplaatst door ellouisa aan 17-10-2006
hihi maak tniet uit!
Geplaatst door Nuray aan 20-10-2006
hoi, ik heb dit recept net geprobeert te maken alleen zijn de koekjes in de oven gesmolten? Hoe kan dat? Ik ben erg teleurgesteld man en ik had er zo’n zin in.
Geplaatst door ellouisa aan 20-10-2006
hoi meid,
heb je er toevallig bakpoeder bijgedaan??
Dat moet namelijk absoluut niet, want dan lopen ze uit!!
Geplaatst door ellouisa aan 20-10-2006
heb het meteen in het recept gezet 🙂
Geplaatst door missbatata aan 21-10-2006
Subhanallah is bij mij ook gebeurt het uitlopen van de koekjes!!! hahaha, ik d8 dat het aan de boter lag, doordat ik drie keer moest bakken en de ovenplaat zeg maar heet was!!! hahahhahaha maar ok is de eerste keer de volgende keer lukt het inshallah!!
Waa sallaam Alaykoum wa Ra7matoelahi wa Barakatou
Geplaatst door sennar aan 21-10-2006
Hoi elouissa ik heb ze gemaakten ze zijn gelukt. ik heb ze aantal uur in de koelkast gelaten en ze waren heel luchtig. Alleen beetje koeiboel bij de chocolade deel….
Geplaatst door ellouisa aan 21-10-2006
misbatata had jij er ook bakpoeder bij gedaan?? Dan mislukt het namelijk!!
Geplaatst door sabah93 aan 22-10-2006
he ik heb zo ook gemaakt ze waren gelukt en heerlijk maar alleen een beetje te zoet.
Geplaatst door najou aan 28-12-2006
is de maizena die je bedoeld bindmiddel want die heb ik namelijk gebruikt maar is niet goed gelukt ellouisa snel antwoord ik wil ze nog voor elaid maken alvast bedankt
Geplaatst door ellouisa aan 13-05-2007
weer zo laat met antwoorden, sorry!
Maizena is wel een bindmiddel voor soepen enzo, maar je moet echt maizena hebben. Je vindt het bij de bloem enz.
Geplaatst door superkok aan 16-12-2007
ik heb ze gemaakt ze waren lekkkkeerrrrr
maar wel wat plat en een beetje hard van binnen. weet je hoe dat komt??
Geplaatst door MissMaroca aan 13-03-2008
Ellouisa om te beginnen je bent écht een superkokkin. Compliment meid!
Ik zat net dit recept te lezen en vroeg me af wat bedoel je met chocoladepasta smelten en ieder 2el olie? Moet je elk koekje dat in de chocola gesmolten wordt 2 el olie er bij doen?? Ik hoop inshallah dat je mij er antwoord op zal geven.
Ma3a salaam
MissMaroca
Geplaatst door annetteAG aan 19-03-2008
hallo Ellouisa, Ben uw koekjes aan het bakken, alleen lopenm ze uit in de oven en blijven ze bleek, heb geen bakpoeder gebruikt. Wat doe ik fout???
Annette
Geplaatst door hanan_24 aan 26-09-2008
op hoeveel graden bak je ze
Geplaatst door nadia20 aan 28-09-2008
slam is bij mijn ook gebeurd Annette! ik heb deze op 200 graden gezet?
Geplaatst door MissTamza aan 18-11-2008
slm, Ik heb ze ook gemaakt en ze zijn gesmolten ik heb alles juist gemeten, maar heb meer maizena erbij moetn doen op het laatst en toen waren ze wel gelukt
Geplaatst door youssra.el aan 04-12-2008
welke boter gebruiken jullie, boter voor op je brood of blokje boter?
Geplaatst door juiken aan 06-12-2008
room boter is de beste van de koekjes en ze smaken ook lekker ik maak ze vaak mijn kinderen vinden het lekker
Geplaatst door Sihaam. aan 19-09-2009
je hoeft niet perse een chocolade pasta te gebruiekn je kan ook gewoon drie cocholade repen gebruiken en dan smelten
Ik maakt het altijd met speciale gelegenheden en me inderen vinden het Verukkelijk ik heb het recept zzelf van me moeder uit marocco en toe las ik hem hier en hij lijkt er heel veel op
njh
Kook Ze
‘xx
Geplaatst door sadiye aan 23-09-2009
koekjes lopen uit deze recept klopt niet denk ik
Geplaatst door sadiye aan 23-09-2009
of horen deze koekjes plat?of moet het rond zijn
Geplaatst door sadiye aan 23-09-2009
of net als een bolletje?
Geplaatst door gerda aan 23-09-2009
op de foto lijken het bolletjes
Geplaatst door mslms aan 12-11-2009
mama heeft ze gemaakt.mijn tanten,oma,oom en ieder vind het lekkkkkkkkker.lekker voor 3iedsgir en een kompliment aan de kok