Ovenschotel met gehakt en sperziebonen in tomatensaus

2006-04-02
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 500 gr gehakt
    1 grote ui
    Zout en peper
    1 bouillonblokje (rund of schaap)
    1 pakje tomato frito (heinz of eigen merk)
    450 gr diepvriessperziebonen of verse
    1 pakje kaassaus van maggi
    Rijst

Werkwijze

Stap1

Bak het gehakt rul met zout en peper. Snijd de ui in kleine stukjes of in ringen. Voeg die toe aan het gehakt en bak even mee. Doe dan de sperziebonen erbij (de verse even 5 minuutjes voorgekookt) en laat dit 10 minuten bakken. Voeg 1 bouillonblokje toe en laat dit even meesudderen. Dan de tomato frito erbij en goed mengen. Laat het doorwarmen. Vet een ovenschaal in met olie of boter. Maak de kaassaus van maggi klaar volgens de verpakking. Giet de tomatensaus in de ovenschaal en giet hierop de kaassaus. Zet de schaal dan in een voorverwarmde oven van 180 graden en laat het in een kwartiertje door en door warm worden.
Lekker met gekookte rijst en salade.

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(3.9 / 5)

3.9 5 18
Beoordeel dit recept

18 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

    Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (5)

  1. Geplaatst door marocovic aan 03-04-2006

    HHHHHHMMMMM ik heb het gemaakt en het is super lekker

  2. Geplaatst door ellouisa aan 03-04-2006

    😀

  3. Geplaatst door marocovic aan 03-04-2006

    ellouisa ga alsjeblieft niet weg

  4. Geplaatst door ellouisa aan 04-04-2006

    nee meid, ik heb besloten te blijven :kus:

  5. Geplaatst door mamaatje aan 13-02-2007

    hmmm ik heb het gemaakt en het was echt lekkerrrrrrrrr!!!! dank je wel!!!!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.