Brewat

2006-03-31
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 500gr geschilde amandelen
    250gr poedersuiker,naar eigen smaak
    half theeglaasje mazhar
    1 volle eetlp boter
    half thlp kaneel
    2 potten honing
    1 pak filodeeg

Werkwijze

Stap1

schil de amandelen en maal ze fijn in de keukenmachine.

doe dit in een kom en voeg poedersuiker, kaneel, mazhar en boter toe en meng dit tot het een vaste vorm, waar je een balletje van kan maken zonder dat het uit elkaar valt.voeg eventueel boter toe als het niet zo vast is.

dan maak je allemaal kleine balletjes van het amandelspijs en zet even weg tot je het nodig hebt.

de filodeeg kan je een dag eerder uit de vriezer halen en gewoon in de koelkast zetten om te ontdooien.

snijd de filodeeg in stukken en bedek het overige filodeeg met een theedoek zodat het niet uitdroogd.pak een balletje amandelspijs en begin dit op te rollen tot een driehoek, ik denk dat de meeste wel weten hoe.smeer de uiteinden van de brewat met wat boter zodat het niet opengaat.

zo werk je alle koekjes af.verwarm de oven op 180gr en leg de koekjes op de bakplaat, laat dit ongeveer 15 a 20 min bruin bakken.in sommige ovens moet je ze omdraaien maar als je een hetelucht oven hebt hoeft dat niet.ze moeten niet te donker worden maar lekker bruin knapperig als het deeg van een bastilla.

dan doe je de honing in een diepe koekepan en zet dit even op laag vuur om de honing te laten smelten, voeg eventueel beetje mazhar naar smaak toe, en doop de koekjes hier in en laat ze goed de honing opnemen.

dan haal je ze eruit en leg dit in een vergiet tot het overtollige honing er uit valt.dan zet je ze op een mooi bord.versier eventueel met sesamzaadjes als je wilt.

je kan de vulling ook varieren met pinda’s of gemalen sesamzaad,het is maar wat je lekker vind.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.5 / 5)

4.5 5 30
Beoordeel dit recept

30 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse kefta tajine met gehaktballetjes, tomatensaus en olijven, geserveerd in een traditionele tajine.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Tomatensaus en Olijven

  • Marokkaanse Kip Tajine met ingemaakte citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Kip Tajine met Citroen en Olijven

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (16)

  1. Geplaatst door nour aan 01-04-2006

    ik vindt ze ook heel lekker ze zien er heel lekker uit meid

  2. Geplaatst door trotsemama aan 01-04-2006

    hmmmmm ze zien er lekker uit en inderdaad..het zijn mijn favorieten.
    Bak je niet eerst de amandelen voordat je ze fijnmaalt?

  3. Geplaatst door pareltje aan 01-04-2006

    trotsemama ik bak de amandelen nooit,ik vind het dan te vettig worden,maar als je het wilt kan je het natuurlijk wel doen.

  4. Geplaatst door ceuta aan 01-04-2006

    Islaamparel ze zien er heerlijk uit tbarkallah alik ik ga ze deze week ook maken inchallah..Ik kreeg vroger nooit zo mooi gevouwen nu wel gelukkig want wie is er niet gek op!!En ik vouwde ze altijd als sigaartjes foto staat hier ook is volgens mij van vorig jaar hihih.

  5. Geplaatst door mamanissa aan 01-04-2006

    oh dat ga ik volgende week maken inshallah zien er zo heerlijk uit ,dankjewel meid

  6. Geplaatst door mamanissa aan 01-04-2006

    oh dat ga ik volgende week maken inshallah zien er zo heerlijk uit ,dankjewel meid

  7. Geplaatst door pareltje aan 06-04-2006

    lahie barkfiek dames.
    succes !

  8. Geplaatst door kokotje aan 13-10-2006

    meid ik heb een vraagje hoeveel ml gaat er in het glas dat je gebruikt??
    aub gauw antw want ik wil deze koekie snel maken.
    Shokran!!

  9. Geplaatst door roumaysaaa aan 15-10-2006

    Ik heb gemaakt maar het lukt me niet om te vouwen weet iemand waar ik foto’s kan bekijken of heb je zelf foto’s geef ze aub

  10. Geplaatst door pareltje aan 16-10-2006

    kokotje,ik heb het voor je opgemeten en er is 80 ml.

    roumaysaa ik heb helaas geen foto’s van het vouwen.
    je moet het het balletje deeg in een hoekje van de reep fillodeeg leggen en dan begin je te vouwen van links nar rechts,dus steeds de hoekjes naar elkaar toe..ik hoop dat je het een beetje begrijpt anders moet je op m.nl kijken bij cuisine,misschien dat iemand daar foto’s van het vouwen heeft gezet.

    succes!

  11. Geplaatst door 311276 aan 16-10-2006

    Hoi
    Ik wil deze koekjes ook gaan maken, maar ik heb ook altijd problemen met het vouwen. Nou is mijn vraag: hoe breed moet je zo’n deegstrook nou knippen?

  12. Geplaatst door pareltje aan 17-10-2006

    ligt eraan hoe groot je ze wilt maken,ik knip ze ongeveer zo’n 4 cm breed.

  13. Geplaatst door 311276 aan 17-10-2006

    dank je wel voor je snelle reactie.
    ik hoop dat het vouwen deze keer zal lukken.

  14. Geplaatst door pareltje aan 18-10-2006

    graag gedaan.
    ik heb momenteel geen camera anders had ik het stap voor stap voor je gefotograveerd.
    succes meid!

  15. Geplaatst door sadiye aan 20-11-2008

    islaamparel kan je het dan een andere xtje laten zien met de camera?ik wil het zeker wel zien hoe je het maakt 🙂

  16. Geplaatst door selwa21 aan 07-12-2008

    salaam. Is het zo dat de brewat knapperiger wordt als je het filodeeg met gesmolten boter bestrijkt voordat je ze bakt?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.