Appelpannenkoeken
2006-03-10- Vaardigheidsniveau: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 4
Ingrediënten
- 80 gr bloem
125 ml melk
4 eieren, gescheiden
Snufje zout
3 appels
1 zakje vanillesuiker
Poedersuiker of basterdsuiker
Kaneel
Werkwijze
Stap1
Klop het eigeel met de vanillesuiker, bloem en melk tot een dik beslag. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout. Schep het door het beslag. Schil de appels en snijd ze in schijfjes. Verhit boter in een koekenpan en giet het beslag erin. Laat het ongeveer 2 minuten bakken tot de onderkant gestold is. Leg dan de appelpartjes erop en draai de pannenkoek met behulp van een bord of deksel om. Bak aan de andere kant gaar en serveer met poedersuiker of basterdsuiker en kaneel.
Gemiddelde waardering
(4.8 / 5)
4 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door Marisah aan 12-03-2006
ik krijg meteen trek…
Geplaatst door fykria aan 13-09-2009
enn boter????
die ben je vergeten lieverd of niet??
laat me weten groetjes