Houmous balila
2006-02-23- Keuken: Turkse
- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 4
Ingrediënten
- 1 blikje kikkererwten a 400 gram
50 gram pijnboompitten
50 gram roomboter
2 tenen knoflook
sap van halve citroen
1 eetl gemalen komijn
zout
1 theelepel sesamolie
Werkwijze
Stap1
Proef of de kikkererwten uit blik voldoende zacht zijn. Zo niet, kook ze dan zachtjes in hun eigen vocht nog een kwartier of een half uur tot ze zacht zijn. Bak de pijnboompitten goudbruin in een drupje olie. Wrijf de knoflook met wat zout fijn in een vijzel. Meng de kikkererwten en de pijnboompitten met de boter, de sesamolie, de knoflook en het citroensap en warm het even door. Doe in een schaaltje en bestrooi met komijn.
Heerlijk met vers Turks brood of groentestengels.
Gemiddelde waardering
(2.8 / 5)
4 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door saadia29 aan 27-09-2006
Lekker hoor :p
Geplaatst door annemarie aan 15-06-2007
salaam!
dit gerecht kan toch ook koud gegeten worden?
en als je humus over hebt kun je het dan
(in de koelkast uiteraard) nog een dag of langer bewaren?
Geplaatst door amientje aan 28-08-2007
selam alejkum ik heb hier nooit van gehoord maar lijkt me heel lekker tnx