Pruimen cake

2006-02-13
  • Porties : 5 mensen
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 125g witte basterdsuiker
    175g zachte boter
    3 eieren
    1eetlepel gerapte sinaasappel
    175g zelfrijzend bakmeel
    275g verse ontpitten pruimen

Werkwijze

Stap1

Klop de basterdsuiker met de boter.

tot het lichtgeel en schuimig wordt en klop de 3 eierendooien doe ze erbij.

Doe de geraspte sinaasappel erbij.

KLop appart de 3 eiwitten en doe ze erbij.

Doe dan de bakmeel erbij en alles roeren.

Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede rechthoekige bakvorm van ( 20x25 cm )

Verdeel er de in 2 gesneden pruimen over de cake.

bak de cake 30 min op 180 graden

En bestuif de afgekoelde cake met poedersuiker en snij hem in stukjes

In elk stukje cake moet een half stukje pruim zitten.
Het is een hele luchtige en lekkere cake.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.8 / 5)

3.8 5 4
Beoordeel dit recept

4 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.