Gevulde aubergine

2006-02-02
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Recept voor 2 personen:
    2 aubergine
    300 gram lams gehakt
    zakje geraspte kaas
    gehakt kruiden
    1/2 groene en een 1/2 rode paprika
    1 uitje gesneden
    3 teentjes knoflook
    2 eetl pesto (groen)
    een paar groene en zwarte olijven in ringen gesneden.

Werkwijze

Stap1

Kruid de gehakt en doe deze in de koelkast. (als kruiden kun je ook gewoon de marokkaanse gehakt kruiden nemen natuurlijk).

Snijd de aubergine in de lengte en hol deze uit met een lepel.

snijd het vrucht van de aubergine in kleine stukjes om ze bij de vulling te doen straks.

Snijd de paprika, ui, knoflook en bak deze met het vrucht van de aubergine in de koekenpan.

Doe de gehakt erdoorheen en rul deze.

Gooi als laatst de olijven erdoorheen.

De vulling is nu klaar.

Smeer de aubergine met pesto in en stop deze ongeveer 5 min in een oven op 200 graden.

Ze worden een beetje zacht nu, dan haal je ze uit de oven en vul je ze met de gehakt vulling en bestrooi ze met de geraspte kaas.

Doe ze weer de oven in en bak 10 af op 180 graden.

Eetsmakelijk!!

Als vulling kun je ook kipgehakt of vis gehakt nemen. Erg lekker!!

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.5 / 5)

4.5 5 16
Beoordeel dit recept

16 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Kipbriwat - filodriehoekjes met kipvulling

    Kipbriwat – filodriehoekjes met kipvulling

  • Halal Brabantse worstenbroodjes een Hollands recept

    Halal Brabantse worstenbroodjes een Hollands recept

  • Tonijnrolletjes zoo simpel maar super lekker

    Tonijnrolletjes recept zoo simpel maar super lekker

  • Mini broccoli taartjes - quiches van 12 cm met room

    Mini broccoli taartjes – quiches van 12 cm met room

  • Loempia met gehakt

    Loempia met gehakt

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (4)

  1. Geplaatst door dounya3 aan 02-02-2006

    Ziet er heerlijk uit, ga het snel eens proberen!

  2. Geplaatst door esmoe aan 24-10-2008

    ben gek op aubergien…ik ga het snel maken:)

  3. Geplaatst door kookprinces aan 30-10-2008

    lekker recept alleen heb ik da een beetje op mijn manier gedaan en heb er rijst toegevoegd heerlijk , het proberen waard met of zonder rijst.

  4. Geplaatst door amiracuisine aan 14-11-2008

    lekker recept ik heb het met rijst geprobeert en het was heerlijk.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.