Brik

2006-01-16
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • filodeeg
    4 aardappels gekookt
    blik tonijn
    takje selderij fijn gehakt
    2 ei
    tl komijn, zout, peper, Koriander

Werkwijze

Stap1

filodeeg laten ontdooien

neem ongeveer 6 tot 8 bladtje ervan

gekookte aadappel fijn maken met een vork, in een kom doen de blik tonijn erbij doen en fijn gehakte selderij en de kruiden alles goed mengen

neem een blad van filodeeg en doen grote lepel van mengsel erin, goed vouwen welke vorm je maar wilt

gelijk in de hette olie doen bakken beide kanten tot het bruin word, in keukenpapier laten uit lekken

met soepje erbij heerlijk eet smakelijk

je kan ook andere dingen erin doen zoals olijven ,papriktjes ,kapertjes ,of in plaats van tonijn ook gebakken kipfille

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.2 / 5)

3.2 5 5
Beoordeel dit recept

5 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een kom traditionele Marokkaanse Harira soep, gevuld met linzen, kikkererwten en kruiden, met Tajine.nl verwerkt in de decoratie.

    Traditionele Marokkaanse Harira Soep

  • Een prachtige presentatie van Marokkaanse Seffa, gedecoreerd met poedersuiker, kaneel en noten, geserveerd op een schaal.

    Marokkaanse Seffa Gedecoreerd met Poedersuiker, Kaneel en Noten

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (14)

  1. Geplaatst door ellouisa aan 16-01-2006

    Ziet er lekker uit zeg!!

  2. Geplaatst door mamanissa aan 17-01-2006

    het smaakt ook erg lekker , zeker de moeite waard om een keer te maken ,dan word je zo verslaafd hahah

  3. Geplaatst door mamanissa aan 17-01-2006

    het smaakt ook erg lekker , zeker de moeite waard om een keer te maken ,dan word je zo verslaafd hahah

  4. Geplaatst door mamanissa aan 17-01-2006

    het smaakt ook erg lekker , zeker de moeite waard om een keer te maken ,dan word je zo verslaafd hahah

  5. Geplaatst door mamanissa aan 17-01-2006

    het smaakt ook erg lekker , zeker de moeite waard om een keer te maken ,dan word je zo verslaafd hahah

  6. Geplaatst door mamanissa aan 17-01-2006

    oeps het is iets fout gegaan met de reactie ,sorry

  7. Geplaatst door ellouisa aan 17-01-2006

    haha ik zie t, geeft niet hoor 😉

  8. Geplaatst door sara6 aan 04-02-2006

    Ik neem aan dat je die 2 eieren gebruikt om je filodeeg dicht te plakken?

  9. Geplaatst door mamanissa aan 02-03-2006

    oh ik zie je briecht nu pas sara , nee ik zie dat ik niet goed geschreven heb , je moet de 2 eitjes ook in de mengsel doen ,dus met de aardappel en tonijn ,alles goed mengen met de 2 eitjes , in hette olie gelijk bakken

  10. Geplaatst door mamanissa aan 02-03-2006

    oh ik zie je briecht nu pas sara , nee ik zie dat ik niet goed geschreven heb , je moet de 2 eitjes ook in de mengsel doen ,dus met de aardappel en tonijn ,alles goed mengen met de 2 eitjes , in hette olie gelijk bakken

  11. Geplaatst door bahja aan 17-01-2009

    1 keer op verzenden drukken,geen 2 of meerdere keren.(zo..hep jij ook wat geleerd)

  12. Geplaatst door bahja aan 17-01-2009

    1 keer op verzenden drukken,geen 2 of meerdere keren.(zo..hep jij ook wat geleerd)

  13. Geplaatst door MisSardinas aan 17-09-2009

    ik heb t geprobeerd. smaak zat goed, maar na het bakken viel het pakketje bijna uit elkaar en was t vettig v olie

  14. Geplaatst door ahmedlover aan 11-02-2012

    ik zie dat je selderij ipv peterselie gebruikt! ik ben tuneschsich..Selderij is een beetje hard namelijk! en ik zou die loempia vellen gebruiken,,die zijn wat dikker en dat lijkt meer op de TUN brik blad! wel de zijkanten naar binnen vouwen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.