Groente pilaf

2006-01-16
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 0,5 dl olijfolie
    1 ui, dun gesneden
    2 teentjes knoflook, geperst
    2 tl komijn
    2 tl paprikapoeder
    1/2 tl piment
    300 gram rijst
    5,75 dl groentebouillon
    3 tomaten (zonder vel en in stukjes)
    150 gram champignons
    150 broccoli
    1 courgette
    (je kan varieren met de groente natuurlijk)

Werkwijze

Stap1

Bak de ui met de olijfolie goudbruin. Voeg de knoflook en de kruiden toe. Bak voor 1 minuut.

Voeg de rijst toe en meng dit goed. Doe de boullion, tomaat en champignons toe en kook dit zachtjes met een deksel op de pan.

Na 5 minuten voeg je de courgette en broccoli toe en kook verder heel zachtjes op een laag vuurtje totdat alles gaar is (ongeveer 15 minuten).

foto vanuit de pan, helft is alweer eruit gesnoept!

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 2
Beoordeel dit recept

2 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

    Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

  • Een heerlijke Marokkaanse kip tajine gepresenteerd in een traditionele kleien tajine, gegarneerd met geconserveerde citroenen, groene en paarse olijven, en verse koriander.

    Tajine met Kip en Citroen – Een Authentiek Marokkaans Recept

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (4)

  1. Geplaatst door fatema aan 03-07-2006

    salaam ik heb een vraagje moet de rijst al gaar zijn als je de groenten erin doet of niet??

  2. Geplaatst door Nas aan 12-02-2007

    salaam 3leikom oegtie, de rijst moet niet gaar zijn!! want je doet er later water bij!!

  3. Geplaatst door sjaahida aan 12-02-2007

    wat voor rijst kan je hiervoor het beste gebruiken?

  4. Geplaatst door umm_dounia aan 09-01-2009

    wat voor rijst gebruik je hier voor

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.