Falettes
2006-01-03- Vaardigheidsniveau: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : nooit genoeg
- Bereidingstijd : 0m
Ingrediënten
- 2 stukken schapenborst
300gr snijbiet
200gr spinazie
50gr peterselie
2 tenen look
1 flinke ui
100gr in melk geweekt brood
100gr kalfsgehakt
500gr lichtgerookt kippe-of eendevel
200gr ui
100gr wortelschijfjes
witte wijn
1/2 bol look,bouquet garni
500gr gedroogde witte bonen
100gr Brési (gerookt rundvlees)
100gr gesnipperde tomaat
eventueel lamsbouillon
Werkwijze
Stap1
Ontbeen 2 stukken schapenborst en wrijf ze in met grof algenzeezout en 4pepermengeling.
Hak 300gr snijbiet, 200gr spinazie, 50gr peterselie, 2 tenen look en 1 flinke ui.
Kneed dit door 100gr in melk geweekt brood en 100gr fijn kalfsgehakt met p&z .
Leg de stukken borst open op dungesneden plakken lichtgerookt vetspek(500gr), verdeel de farce over het vlees, rol het vlees eromheen en bind de rollade in het spek vast.
Bak de stukken met 200gr ui en 100gr plakjes wortel rondom bruin. Roer met witte wijn en braadvocht los en verdun het met (liefst schapen)bouillon.
Voeg een halve bol look en een bouquet garni toe en zet het vlees afgedekt 2 1/2uur in een middelwarme oven.
Week 500gr grote gedroogde witte bonen 2uur in ruim koud water en blancheer ze.
Fruit zachtjes 100gr gesnipperde ui met 100gr gesnipperde Auvergneham en 100gr gesnipperde tomaat
Voeg de bonen en 1 bouquet garni toe en gieter zoveel lamsbouillonbij dat de bonen onderstaan.
Kook ze met het deksel op de pan zachtjes in ca.1.1/2uur gaar.
Laat de nu ondertussen falettes even afkoelen;verwijder touw en lardeerspek.
Snijd de rollade in plakken.
Schep er het ingekookte en gezeefde braadjus over en dien de gare bonen appart op'.
Laat mij weten of dit lekker is ik heb het nog nooit klaargemaakt.
En als het je gesmaakt heeft laat het me ook weten heb nog recepten van toprestaurants.
U kan mij ook uitnodigen om te proeven uiteraard.
Gemiddelde waardering
(0 / 5)
0 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door ellouisa aan 03-01-2006
Ik denk niet dat dit erg geschikt is voor deze site, aangezien er vetspek en ham in zit (de meerderheid van de dames hier is islamitisch)
Geplaatst door thierry aan 03-01-2006
Sorry,Ellouissa niet op gelet.
Laten we het vetspek vervangen door kippe,of eendevel en de ham door Brési(gerookt rundsvlees).
Geplaatst door thierry aan 03-01-2006
Heb het aangepast.
Geplaatst door ellouisa aan 03-01-2006
Maakt niet uit hoor 🙂 Maar zijn deze producten ook te verkrijgen bij islamitische slagers? Ik heb het er namelijk nooit gezien??
Geplaatst door thierry aan 03-01-2006
Dat ik het niet weet Ellouisa,ik dacht gewoon om iets aan de kleur en smaak bij te brengen.Hier ben ik een leek bij ons zijn niet zoveel Islams dat ik weet,maar je kan me gerust inwijden als je wilt mijn exuses als ik jou doelgroep heb misdaan ben niet gelovig maar sta open voor alles en iedereen.
Geplaatst door ellouisa aan 03-01-2006
maakt niet uit hoor! Ik ben zelf ook geen moslima, maar een nederlandse 🙂 Ik weet er niet superveel vanaf, maar wel steeds meer onder andere door deze site.
En je hoeft geen excuses aan te bieden hoor 😉 Maar plaats vooral meer recepten (zonder varkensvlees dan ;))
Geplaatst door thierry aan 03-01-2006
Nog iets ik heb een zo eerlijk en zo authenthiek mogelijk recept gegeven.Eendevet kan je weglaten of druivenbladeren gebruiken.Het is de bedoeling om het vlees sappig te houden.
Brési-of Bresoala is één van de Zwitserse kwaliteitsproducten van zuiver rundsvlees en redelijk verkrijgbaar bij uw buurtslager.
Geplaatst door ellouisa aan 04-01-2006
Ok bedankt voor de tips! Maar ik denk niet dat de islamitische slagers het verkopen, en dat is toch de slager waar iedereen hier zijn inkopen doet.