Smoutebollen
2005-12-29- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Ingrediënten
- 250 gr bloem
20 gr verse gist
1 dl melk
1 dl water
4 eetlepels suiker
1 vanillestok (of kaneel)
4 eieren
bloemsuiker
Werkwijze
Stap1
· Kook de melk met de in 2 gesneden vanillestok
· Los de gist op in lauw water
· Meng de bloem en het gistmengsel
· Meng de eierdooier en de lauwe melk en voeg die beetje bij beetje toe aan het deeg
· Klop de eiwitten stijf met suiker en meng die voorzichtig onder het deeg
· Laat het deeg 15 min rijzen
· Schep met een lepel het deeg in een frituurpan op maximum temperatuur 3 à 4 min
· Serveer in een puntzak met massa’s bloemsuiker
Gemiddelde waardering
(3.7 / 5)
7 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door ranja aan 29-12-2005
wat is dit voor iets?????????
Geplaatst door ellouisa aan 29-12-2005
soort oliebollen
Geplaatst door karima aan 29-12-2005
Lijkt me wel lekkr meid,, maar jammer dat je geen foto hebt.
Geplaatst door bnioukilya aan 29-12-2005
het zijn eigenlijk oliebollen, alleen noemen we ze in Belgiê smoutebollen en doen we er geen rozijnen in. Maar het is eigenlijk hetzelfde recept.
Geplaatst door wafaa aan 30-12-2005
wat is bloemsuiker?
Geplaatst door Anem aan 31-12-2005
poedersuiker