Berlijnse bollen

2005-12-29
  • Porties : 30 stuks
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 1kg bloem
    50gr gist
    80gr suiker
    80gr boter
    450cc water
    10gr zout
    2 eieren

Werkwijze

Stap1

- Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje
- Breek de gist in een weinig lauw water en doe hem in het kuiltje
- Doe er de eieren bij, de rest van het water en de suiker
- Strooi het zout op de buitenkant van de randen van de bloem
- Het geheel kneden tot een homogene massa
- Doe het deeg in een kom, dek af met plasticfolie en zet op een warme plaats gedurende 15 minuten
- Rol het deeg uit in 3 lange worsten en snij 10 gelijke delen uit elke worst
- Laat een uur rijzen onder een droge doek (nu hebben ze de grootte van een gebakken Berlijnse bol)
- Verhit de friteuse op 180 graden
- Leg de bollen heel voorzichtig in het frietvet en draai ze 4 keer, zodat ze langs alle kanten goudbruin zijn, gedurende 8 minuten
- Laat ze een beetje afkoelen, snij ze open en besmeer met banketbakkersroom
- Sluit de bollen en bestrooi met bloemsuiker

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.8 / 5)

3.8 5 35
Beoordeel dit recept

35 keer beoordeeld

Recept categorie:
Ingrediënten: , , , , , , , ,
Gerelateerde recepten:
  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (13)

  1. Geplaatst door ellouisa aan 29-12-2005

    Heerlijk lijken me deze 😀 maar een vraagje, is 450 cc water gewoon 450 ml?

  2. Geplaatst door ellouisa aan 29-12-2005

    Heerlijk lijken me deze 😀 maar een vraagje, is 450 cc water gewoon 450 ml?

  3. Geplaatst door ranja aan 29-12-2005

    waar haal je die room?

  4. Geplaatst door karima aan 29-12-2005

    aahh Meid.. het water komt me de mond uit.. K ga die berlijnse bollen met nieuwjaar insa allah Maken samen met mijn ma.. bezoek komt dan hebben we ook weer wat nieuws

  5. Geplaatst door Rzinia aan 29-12-2005

    room koop je gewoon in de supermarkt. van de merk dr oetker als ik het goed heb. het is een pakje poeder en moet je water bij doen

  6. Geplaatst door Anem aan 29-12-2005

    je kan ze zelf maken

  7. Geplaatst door Goegie* aan 31-12-2005

    Laat eens weten hoe ze waren voor degene die ze hebben geprobeert! Groetjes

  8. Geplaatst door Anem aan 31-12-2005

    ik heb ze al een paar keer gemaakt en ze zijn heerlijk, zelf mijn gasten vonden het lekker.

  9. Geplaatst door sami aan 04-01-2006

    heeeeeeeee diet is ook lekker maar word je wel dikkkkk van.

  10. Geplaatst door Samira82 aan 22-05-2007

    Ik heb deze gemaakt alleen iets anders en met iets andere ingredienten !
    Ik heb ze platter gemaakt en hierna met suiker en kaneel bestrooit. Je kan ook banketbakkersroom of jam erop smeren. Mijn man vond ze iig erg lekker 🙂

  11. Geplaatst door mouad aan 29-09-2008

    hallo,, ik heb ze ook gemaakt en ze waren supperr . bedankt voor het recept

  12. Geplaatst door tallal aan 30-10-2008

    en de boter moet die smelten of gewoon zo erbij

  13. Geplaatst door tagine aan 01-03-2009

    hallo,ik wil ook graag de berlijnse bollen maken,maar die 80gr boter staat in de bereiding niet erbij,moet die er nu bijgekneed worden of niet,danku

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.