Kruidige aardappeltjes met kipsaté

2005-12-15
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 3 zakjes voorgekookte krieltjes
    1 tl korianderpoeder (kan je in supermarkt halen)
    1/2 tl komijn
    Zout en peper
    1 ui
    1 teentje knoflook
    3 el seroendeng (conimex)
    Voor de Saté;:
    400 gr kipfilet
    Zout en peper
    1 teentje knoflook
    Mespuntje trassi
    1 tl korianderpoeder
    1/2 komijn
    1 bakje Saté;saus
    Satéstokjes

Werkwijze

Stap1

Snipper de ui en pers de knoflook uit. Fruit deze aan in wat (wok)olie in een wok. Voeg de krieltjes toe en bak eventjes voor een paar minuten. Dan een deksel erop doen en op halfhoogvuur laten sudderen tot de aardappeltjes gaar zijn (bij mij duurt dat altijd iets van een half uur, nooit 10 minuten zoals op de verpakking staat ).

5 minuten voor het einde de korianderpoeder, komijn en zout en peper naar smaak toevoegen. De kipfilet in blokjes snijden en mengen met de koriander, fijngemaakte trassi, geperste knoflook, komijn en zout en peper. Goed mengen en een tijdje laten marineren.

De stokjes laten weken in water zodat ze niet verbranden. Dan de stukjes kip op de stokjes doen en op de grillpan of onder de grill gaar laten worden (ong. 10 minuten).

Verwarm ondertussen de Satésaus. Serveer de aardappeltjes met de kipSaté en salade en bestrooi met seroendeng.

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(2 / 5)

2 5 2
Beoordeel dit recept

2 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Tajine van Erwtensoep Bissara met olijfolie en komijnpoeder, geserveerd in een decoratieve tajine van Tajine.nl.

    De Marokkaanse Tajine van Bissara

  • Italiaanse pizza met zeevruchten geserveerd op een Marokkaanse tafel, met Tajine.nl decoratief verwerkt in de tajinedeksel.

    Italiaanse pizza met zeevruchten

  • Tajine van visgehaktballetjes in tomatensaus, geserveerd in een Marokkaanse tajine.

    Tajine van Visgehaktballetjes in Tomatensaus

  • Tajine gerecht met vlees, groenten en deksel met Tajine.nl decoratie

    Marokkaanse Tajine met Vlees en Groenten

  • Een prachtige presentatie van Marokkaanse Seffa, gedecoreerd met poedersuiker, kaneel en noten, geserveerd op een schaal.

    Marokkaanse Seffa Gedecoreerd met Poedersuiker, Kaneel en Noten

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (4)

  1. Geplaatst door Nacira aan 16-12-2005

    hmmmmmmmmm lekker, zou ik graag mee willen lunchen nu met een klodder mayo erbij hmmmm

  2. Geplaatst door Rahma aan 16-12-2005

    mmm ziet er heerlijk uit meid 😀 mashaAllah

  3. Geplaatst door prinses nisrin aan 16-01-2006

    heerlijk!!!
    ik heb een vraagje: wat is trassi?
    liefs nisrin!

  4. Geplaatst door ellouisa aan 16-01-2006

    Thanx meiden, Trassi is een soort garnalenpasta ofzo. Dat kun je bij de toko kopen. Het stinkt supererg, maar geft een lekkere smaak. Het is een soort klein bruin blokje en het ruikt naar stinksokken hihi. Je moet steeds maar een mespuntje nemen, anders overheerst de smaak!!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.