Rijst met kip en groenten

2005-12-11
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Kippepootjes
    Rijst
    Witte kool
    bloemkool
    Uien
    tomaat
    wortels
    rode en groene paprika
    kruiden (kipkruiden om de kippepootjes in te laten marineren, en peper zout, paprikapoeder,kurkuma voor de groenten en rijst)
    olijfolie

Werkwijze

Stap1

Marineer de kip. Schil en snijd de groente, kook de groente in de boulion waar je de kip in hebt gekookt. Strooi ook kruiden op de groenten en laat het smoren. Kook de bloemkool en de kool eerst apart in water en voeg het dan toe bij de andere groenten.

Rijst koken. Kruid kippepootjes weer en doe ze in een schaal met klontjes boter (kruidenboter is erg lekker erop) en dan mogen ze de over in.

Rijst opkiepen op een bord en dan de groenten met saus erover gieten en vervolgens de kippepootjes.

Eet smakelijk!

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.7 / 5)

3.7 5 7
Beoordeel dit recept

7 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse Bastilla met kip en amandelen, geserveerd met poedersuiker en kaneel, naast een decoratieve tajine.

    Marokkaanse Bastilla met Kip en Amandelen

  • Tajine van Erwtensoep Bissara met olijfolie en komijnpoeder, geserveerd in een decoratieve tajine van Tajine.nl.

    De Marokkaanse Tajine van Bissara

  • Italiaanse pizza met zeevruchten geserveerd op een Marokkaanse tafel, met Tajine.nl decoratief verwerkt in de tajinedeksel.

    Italiaanse pizza met zeevruchten

  • Tajine van visgehaktballetjes in tomatensaus, geserveerd in een Marokkaanse tajine.

    Tajine van Visgehaktballetjes in Tomatensaus

  • Tajine gerecht met vlees, groenten en deksel met Tajine.nl decoratie

    Marokkaanse Tajine met Vlees en Groenten

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (10)

  1. Geplaatst door ellouisa aan 11-12-2005

    ik vind m niet donker hoor, ziet er heerlijk uit!!

  2. Geplaatst door Nacira aan 11-12-2005

    Dank je, jouw gerechten zien er ook toppie uit!

  3. Geplaatst door ellouisa aan 11-12-2005

    Dankjewel meid! Kan je me vertellen welke kruiden je hierbij gebruikt?

  4. Geplaatst door nour aan 13-12-2005

    wat is precies de berdeidingswijze

  5. Geplaatst door Nacira aan 14-12-2005

    Ik heb het aangepast voor jullie

  6. Geplaatst door ellouisa aan 14-12-2005

    dankej nacira

  7. Geplaatst door Nacira aan 15-12-2005

    Graag gedaan meid, suc6!

  8. Geplaatst door trotsemama aan 06-01-2006

    salaam,het ziet er heerlijk uit maar het is mij niet duidelijk hoe je de kip al kookt en bouillon gebruikt. bak je de kip of doe je het als marmita? shokran

  9. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 06-01-2006

    Nacira, je bent de ui en tomaat vergeten
    of is dat een ander recept?

  10. Geplaatst door Nacira aan 07-01-2006

    hahaha ja natuurlijk, sorry ik ga het ff bewerken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.