Couscous met kip in pittige tomatensaus

2005-12-09
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Kipfilet in blokjes
    1 el kerrie
    1 tl paprikapoeder
    1 blik tomaten
    1 ui
    2 el zoete chilisaus
    Couscous

Werkwijze

Stap1

Maak de couscous zoals je het gewend bent. Bak de kipblokjes met de paprikapoeder en kerrie lekker aan in een hapjespan of wok.

Snijd de ui in kleine stukjes en voeg toe. Bak even mee en doe dan de chilisaus erbij. De tomaten uit blik fijnsnijden en toevoegen.

Even 10 minuutjes laten pruttelen en klaar!!

Echt lekker en apart!

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(3.8 / 5)

3.8 5 10
Beoordeel dit recept

10 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

    Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (9)

  1. Geplaatst door IngridSaida aan 09-12-2005

    Ik maak de couscous meestal op de traditionele manier, maar dit lijkt me ook heel lekker en lekker snel klaar. De couscous zélf zal ik toch wel gaan stomen in de keskes,want die Lassie-pakjes daar waag ik me niet aan. Wat vind jij?

  2. Geplaatst door ellouisa aan 10-12-2005

    Ik heb helaas nog geen couscouspan (ben NL en woon nog thuis) en ben nu nog aangewezen op die kant-en-klaar dingen. Ik had nu die van honig, maar dat vond ik niks. Die van lassie is wel lekker, ook al voorgekruid.WIl in de kerstvakantie een couscouspan gaan kopen in Beverwijk en dan zal ik gaan proberen om het echt te stomen 😀

  3. Geplaatst door prinses nisrin aan 10-12-2005

    dag schat! bedankt voor je heerlijke recept! wat leuk!!!! ben je een nederlandse moslima? elhamdoulilah! ik vind je recepten heerlijk! jij zit toch ook bij marokko.nl?
    liefs nisrin.

  4. Geplaatst door ellouisa aan 10-12-2005

    Hoi nisrin, graag gedaan hoor! Ben nog geen moslima, heb een Marokkaanse vriend, dus vandaar dat ik vaak op m.nl zit, om de marokkaanse keuken te leren voor later 🙂

  5. Geplaatst door prinses nisrin aan 11-12-2005

    nou dat doe je goed zeg!
    liefs nisrin

  6. Geplaatst door ellouisa aan 11-12-2005

    hihi dankje lieverd

  7. Geplaatst door IngridSaida aan 13-12-2005

    Ik ben ook Nederlandse, maar al meer dan 25 jaar getrouwd met een Marokkaanse man. Ik vind dat jij hele lekkere recepten neerzet, dus ga vooral zo door……….

  8. Geplaatst door ellouisa aan 14-12-2005

    🙂 dankje ingridsaida!

  9. Geplaatst door Lalakifech aan 07-06-2009

    Salaamo alikom , watvoor zoete chilli saus gebruik je voor dit recep~t?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.