Bladerdeegflapjes gevuld met krabsticks en feta

2005-12-06
  • Porties : 10 stuks
  • Bereidingstijd : 30m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • voor circa 10 stuks:
    1 klein preitje
    2 eieren
    250 gr krabsticks
    50 gr feta
    1 pakje diepvriesbladerdeeg
    2 eetl. fijgehakte peterselie

Werkwijze

Stap1

Voorbereiden:

Verwarm de oven voor op 200ºC.

Snijd het schoongemaakte preitje in zeer dunnen ringetjes. Klop de eieren los.

Haal de krabsticks uit de plastic hulsjes.

Snijd de sticks in drieën. Wrijf de vezels los. Verkruimel de feta. Laat het bladerdeeg ongeveer 10 minuten ontdooien.

Verwijder de plastic velletjes die tussen de deeglapjes zitten.

Maak de vulling: roer de feta, krabvezels, peterselie en tweederde van het eimengsel door elkaar.

Bereiden:

Leg in het midden van elk deeglapje een klein beetje van de vulling. Maak de randen van het deeg vochtig met water.

Vouw het deeglapje diagonaal op en druk de randen op elkaar. Druk nu met de tanden van de vork de randen nog eens aan.

Bestrijk de bovenkant van de flapjes dun met de rest van het losgeklopte ei.

Leg de deegflapjes op een met bakpapier bekleed rooster of bakplaat.

Bak de deegflapjes ongeveer 20 minuten in de oven lichtbruin.

Afgekoelde deegflapjes kunnen opnieuw in de oven worden opgewarmd.

bereidingstijd: circa 25 minuten + 20 minuten in de oven.

succes dames en ik hoor het wel hoe het gegaan is

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.5 / 5)

4.5 5 4
Beoordeel dit recept

4 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse kefta tajine met gehaktballetjes, tomatensaus en olijven, geserveerd in een traditionele tajine.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Tomatensaus en Olijven

  • Marokkaanse Kip Tajine met ingemaakte citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Kip Tajine met Citroen en Olijven

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (2)

  1. Geplaatst door wafaa aan 30-12-2005

    word de prei en de rest wel gaar in 20 minuten in de oven?

  2. Geplaatst door sara38 aan 04-10-2008

    esalaam wat betekent feta

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.