Gebraden kip met olijven
2005-12-06- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Ingrediënten
- 1 kip
2 uien
paar takjes kesbour en ma3dnous
150 gram olijven
1 theelepel peper
halve th.lepel gember
snufje kaneel
zout
1 teentje knoflook
olie
boter/smen (ranzige boter)
Werkwijze
Stap1
Een marinade maken van: 1 gesnipperde ui, de fijn gesneden kesbour, olie, peper, zout, gember, kaneel. De kip met deze marinade ismeren en ook van binnen goed smeren.
Snij de kip in het filet goed in en vul met behulp van een theelepel ook de filets met deze marinade. Laat de kip zeker 2 uur intrekken, of een hele nacht.
Doe de kip in een pan en vul de pan met water totdat de kip bijna onderstaat.
Laat de kip ongeveer 1.5 uur garen.
Haal de kip uit de pan en smeer deze in met boter of met Smen. (geklaarde boter)
Voor een mooi gebraden kip moet deze nog 15-30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Snipper de andere ui grof en rasp het teentje knoflook voeg deze bij de overgebleven suas en laat de saus inbinden.
Kook de olijven even voor 5-10 minuten, deze kan je bij de saus doen of later bij het opmaken van het bord.
Variaties: Ontvel amandelen en bak deze in olie goudbruin, is lekker bij dit gerecht.
Of kook een paar eieren hard en snij deze in helften.
Bij serveren: Friet en salade
Gemiddelde waardering
(4.3 / 5)
12 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door ellouisa aan 06-12-2005
Heerlijk ziet dat eruit meid!! Ik was toevallug net op zoek naar allerlei recepten voor kip uit de oven op m.nl
Geplaatst door dounya3 aan 06-12-2005
Kom maar op met je recept, kijk er nu al naar uit!!!
Geplaatst door Samyrah aan 06-12-2005
Ziet er erg lekker uit!!!Kijk ook al uit naar het recept!
Geplaatst door islamia aan 06-12-2005
ziet er lekker uit!
Geplaatst door MADAME CUISINE aan 06-12-2005
Shit, heb ik net het recept uitgetypt.
staat het er nog niet in…
Sk,komt omdat jij de foto hebt geplaatst.
Voortaan dan plaats ik zelf de foto en het recept, anders doe ik dubbel werk…
ik heb nu geen zin meer
Geplaatst door fathma aan 10-12-2005
het ziet er lekker uit. we weten allemaal wel hoe we de kip moeten marineren, maar hoe heb je de olijvensaus gemaakt? en oh ja wat voor salade serveer je erbij?
Geplaatst door Ouissam aan 15-12-2005
hmmm lekker, wanneer kunnen we recept verwachten??:D
Geplaatst door sihamkleuter aan 18-12-2005
wat ik ook wel eens doe, is (rode)paprika roosteren en dan in slierten snijden en bakken in een koekepan met heel klein beetje olie.
en als je de kip serveert doe je een beetje sliertjes over de kip heen.
Geplaatst door sihamkleuter aan 18-12-2005
ohja en ik serveer de kip altijd andersom (met zijn buikje omhoog:):))
Geplaatst door fouz!a aan 19-12-2005
oooeeee dit is mijn lievelings gerecht die boter is toch dat (stinkende) dat lijkt net of t over datum is ???
Geplaatst door dounya3 aan 20-12-2005
Heerlijk, bedankt voor je lekkere recept!!
Geplaatst door Zara aan 29-01-2006
Sorry maar welke kruiden is kesbour en mahdnouz in nederlands?
Geplaatst door sihamkleuter aan 29-01-2006
DAt zijn verser kruiden, maar ik weet ze ook nooit in het nederlands.
Volgens mij is kouriander (kasbour)
en peterselie mahdnouz)
Maar zeker weet ik het niet.
Ik zal het wel even na vragen
Geplaatst door ellouisa aan 29-01-2006
ja kasbour is koriander en ma3dnous is peterselie (ik had het namelijk ook een keer gevraagd op marokko.nl)
Geplaatst door Zara aan 03-04-2006
Ok ik dacht het ook al bedankt!
Geplaatst door miss ikkie aan 22-01-2007
ik vind dit een heerlijk recept alleen ik gebruik nooit boter in mn eten. misschien is er een andere manier?
Geplaatst door Fatima B aan 29-09-2008
welke saus moet je gebruiken gewoon die van die marinade of het vocht waarmee je de kip heb bereid sorry voor als het een domme vraag is mohei eht ziet er top uit goedzo meid
Geplaatst door sara38 aan 10-10-2008
het ziet er heerlijk uit hmmmm
Geplaatst door sara38 aan 10-10-2008
typis marokkaans
Geplaatst door nahnah aan 29-01-2009
hoi, ik maak zekers wel 1x per week een gebraden kip maar vind kaneel daarin toch minder. waar koop je die smen? het ziet er trouwens lekker uit kus
Geplaatst door Aliyah aan 15-09-2009
het ziet er heerlijk uit, maar kun je hier ook citroen stukjes aan toevoegen?
Geplaatst door sihempje aan 15-09-2009
hey hey meid complimentjes van mij…ben gek op gebraden kip met zitoen…krijg er extra honger van nu hahaha maar goed gedaan meid