Wokschotel met rundvlees en paksoi

2005-11-28
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 1 struik paksoi
    1 zakje Amoy WOk Express woksaus (smaak: oester-knoflook)
    Ongeveer 300-400 gr Chinese eiermie (noedels)
    300 gr biefstuk of bieflapjes (dunne biefstukjes zijn dat)
    3 bosuitjes
    1 rode paprika
    3 el (wok)olie

Werkwijze

Stap1

Snijd het vlees in reepjes en bak het in de (wok) olie goudbruin in ongeveer 5 minuutjes. Als je wokolie gebruikt, krijgt je vlees een heerlijke smaak, maar je kan ook gewoon zonnebloemolie gebruiken.

Snijd de paprika in stukjes en bak deze even mee. Was de paksoi en snijd het groene gedeelte in reepjes (het witte gedeelte gebruik ik nooit, is veel te hard en niet lekker). Voeg dit toe aan het vlees-paprikamengsel en bak het mee tot het heel klein is geworden (is al in een paar minuutjes).

Maak ondertussen de mie volgens de verpakking. Doe de woksaus door het vleesmengsel en meng het er goed door.

Mie afgieten en door het mengsel scheppen. Even doorwarmen en dan serveren.

Bestrooien met de bosuitjes, die je in ringetjes hebt gesneden.

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(4.7 / 5)

4.7 5 10
Beoordeel dit recept

10 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse Bastilla met kip en amandelen, geserveerd met poedersuiker en kaneel, naast een decoratieve tajine.

    Marokkaanse Bastilla met Kip en Amandelen

  • Tajine van Erwtensoep Bissara met olijfolie en komijnpoeder, geserveerd in een decoratieve tajine van Tajine.nl.

    De Marokkaanse Tajine van Bissara

  • Italiaanse pizza met zeevruchten geserveerd op een Marokkaanse tafel, met Tajine.nl decoratief verwerkt in de tajinedeksel.

    Italiaanse pizza met zeevruchten

  • Tajine van visgehaktballetjes in tomatensaus, geserveerd in een Marokkaanse tajine.

    Tajine van Visgehaktballetjes in Tomatensaus

  • Tajine gerecht met vlees, groenten en deksel met Tajine.nl decoratie

    Marokkaanse Tajine met Vlees en Groenten

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (8)

  1. Geplaatst door Rzinia aan 28-11-2005

    ik zie geen foto van de zakje amoy wok express

  2. Geplaatst door ellouisa aan 28-11-2005

    neej sorry, had een foto gemaakt, maar krijg m hier niet op, weet niet welke link ik moet gebruiken bij imageshack

  3. Geplaatst door chefkokkin aan 29-11-2005

    lekker

  4. Geplaatst door john aan 30-11-2005

    voor deze variatie neem ik ook wel kipreepjes, oystersaus en heel veel koriander (verse). wokolie is echter duur en zinloos, neem gewoon een goede arachideolie en mix deze met een klein scheutje sesamolie, voeg ui en knoflook toe om te fruiten en een paar spaanse – ontpitte – pepertjes en je hebt veel meer smaak dan met wokolie.

  5. Geplaatst door ellouisa aan 30-11-2005

    Dankje chefkokkin.
    John: ik vind wokolie juist wel lekker en een lekkere smaak geven zonder dat het overheerst. Arachideolie mengen met sesamolie en die andere dingen wordt dan ongeveer net zo duur uiteindelijk. Bovendien kan mijn moeder geen spaanse pepers verdragen dus is geen optie. Ik hou het bij wokolie 🙂

  6. Geplaatst door sara6 aan 19-10-2007

    Hoi Ellouisa

    Dat amoy wok express is dat een rode zak waar een tomaat op staat verbeeld?
    Had alleen deze gevonden..waar haal jij die zak meestal?

    Alvast Bedankt

  7. Geplaatst door missbatata aan 24-10-2008

    heerlijk!! een tipje: voor een echte lekkere oosterse smaak voeg je wat vers geraspte gember toe mmm

  8. Geplaatst door PrincessChida aan 02-12-2009

    Jij hebt zulke heerlijke recepten!:) Toppie het beste is dat de meeste makkelijk te maken zijn en dat scheeld weer voor de werkende vrouwen onder ons

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.