Inktvis in een pittige kerriesaus
2005-11-21- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Ingrediënten
- Ingrediënten
2-3 sjalotjes
2 theelepels knoflook, fijngehakt i
8 gedroogde rode pepertjes, geweld en ontpit
1-1 1/2 eetlepel koriander
3 theelepels djinten (komijn)
45 g gedroogde kokossnippers
1 theelepel koenjit (kurkuma)
4-5 eetlepels kokos- of arachideolie
6 schijfjes verse gember
1 stengel sereh (citroengras), in de lengte gehalveerd
3 citrusblaadjes
5 dl dikke kokosmelk
zout en versgemalen zwarte peper
750-800 g schoongemaakte inktvis, afgespoeld en in stukjes sneden
Werkwijze
Stap1
Draai in een keukenmachine een gladde pasta van de sjalotjes, knoflook, pepertjes, ketoembar, djinten, kokossnippers en koenjit.
Verhit de olie in een pan of wok en fruit de kruidenpasta er 5 minuten in. Doe er gember, citroengras, citrusblaadjes, kokosmelk en zout en peper (naar smaak) bij.
Breng het geheel aan de kook; temper het vuur en laat het 3-4 minuten al roerend pruttelen.
Voeg de inktvis toe en laat hem 3-4 minuten stoven tot het visvlees beetgaar is.
Als inktvis te lang wordt gekookt, smaakt hij niet zo goed omdat hij taai wordt.
Gemiddelde waardering
(3 / 5)
2 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door Rzinia aan 22-11-2005
dit ziet er lekker uit!
Geplaatst door soulfa aan 07-08-2006
die foto klopt niet
Geplaatst door jamilagirl aan 04-09-2006
wat raar ik had de goede foto bij geplaats.