Dorade uit de oven

2005-11-20
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Ingredienten (voor 2 personen):
    1 dorade
    Voor de marinade:
    1/2 ui
    1 teentje knoflook
    1/2 bosje koriander
    1 el olie
    1 tl paprikapoeder
    1/2 tl zwarte peper
    1/2 tl zout
    1/2 tl komijn
    1/2 envelopje saffraan (mespuntje ongeveer)
    Voor de tomatensaus:
    1 uitje
    2 el olie
    3 zachte (!) tomaten
    1 bosje koriander
    1/2 tl komijn
    1/2 tl zwarte peper
    1 tl paprikapoeder
    1 el blanke rozijnen
    Eventueel een glaasje water
    Aluminiumfolie

Werkwijze

Stap1

Maak de vis goed schoon aan binnenkant en buitenkant. Haal de ingewanden eruit en de kop eraf als je die er niet bij wilt.

Meng dan de ingredienten voor de marinade en wrijf hiermee de vis in, ook aan de binnenkant. Laat dit zo lang mogelijk marineren. Fruit ondertussen de ui voor de tomatensaus en snijd de tomaten in kleine stukjes.

Zorg dat je echt zachte tomaten neemt, want ik had een beetje hardere en zo werd het geen echte saus zoals de vorige keer toen ik wel zachte tomaten had.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Neem een ovenschaal en doe hierin de stukjes tomaat, de ui, olie, rozijnen en kruiden.

Meng het goed door elkaar en leg dan de vis erin. zorg dat die ook goed gemengd is met alle kruiden en uien enz.

Bak hem eerst 30 met aluminiumfolie erover in de oven en daarna nog ongeveer 15 minuten zonder folie.

Lekker met brood en een salade.

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(3.2 / 5)

3.2 5 8
Beoordeel dit recept

8 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

    Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (2)

  1. Geplaatst door esje aan 08-10-2006

    ik hou err niet zo van, maar mijn man vind het heerlijk. Ik doe er garnaaltjes bij en kleine aardappeltjes in 4en gesneden

  2. Geplaatst door samira1978 aan 24-12-2008

    als je de ontvelde tomaten eerst pureert voor je ze gebruikt krijg je wel een echte saus!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.