Aardappelröstikoekjes
2005-11-19- Keuken: Deense
- Vaardigheidsniveau: Moelijk
- Toevoegen aan favorieten
Ingrediënten
- 750 gr aardappels (vastkokend)
Peper en zout
1 el kerrie
1 ui
Olie
Werkwijze
Stap1
Was de aardappels en kook ze in hun schil in ongeveer 15 minuten half gaar.
Haal daarna de schil eraf en laat ze helemaal afkoelen in de koelkast. Snijd de ui fijn en bak met de kerrie in wat olie in een koekenpan op middelmatig vuur. Rasp de afgekoelde aardappels en roer het uimengsel erdoor.
Breng op smaak met zout en peper. Verhit dan de olie en maak in je handen dikke stevige "koekjes" van het aardappelmengsel en bak ze in de olie aan beide zijden goudbruin.
Let op: aan het begin is het erg Moeilijk om goede röstikoekjes te krijgen.
Als het echt niet lukt en ze vallen uit elkaar, neem dan een half ei en klop dat los. Doe dat erdoor heen en maak hoopjes van het mengsel in de koekenpan.
Als het goed is moet het dan wel lukken om ze heel te houden.
Gemiddelde waardering
(3.7 / 5)
6 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door ellouisa aan 19-11-2005
waarom doet mn foto het niet
Geplaatst door ellouisa aan 19-11-2005
o nu wel 🙂
Geplaatst door Nacira aan 19-11-2005
ziet er lekker uit!
Geplaatst door karima aan 20-11-2005
Hmm ziet er lekker uit!!
Geplaatst door ellouisa aan 20-11-2005
en zo smaken ze ook :p
Geplaatst door LATOCHE aan 06-05-2008
ik zou ook graag willen zien hoe je recepten stap voor stap maakt.met behulp van foto’s kan dat
Geplaatst door cook aan 29-07-2012
ziet er lekker uit