Dubbele jamkoekjes

2005-11-15
  • Porties : Ongeveer 30 stuks de
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 350 gr bloem
    150 gr boter
    100 gr suiker
    1 zakje vanillesuiker
    Half zakje bakpoeder
    2 eieren
    Verder:
    4 el jam naar keuze
    3 el mazhar (oranjebloesemwater)
    Poedersuiker om te bestrooien

Werkwijze

Stap1

Mix boter en suiker tot een cremige massa, waarbij de suiker bijna is opgelost. Voeg de eieren en vanillesuiker toe en mix dit ook goed luchtig. Zeef dan bloem met bakpoeder erboven en kneed dit tot een zacht deeg dat niet meer aan je handen plakt.

Rol het uit en steek er vormpjes uit. Steek uit de helft van de vormpjes in het midden een klein rondje (met een flessendopje bijv.).

Bekleed bakplaten met bakpapier of vet ze in en bak de koekjes op 170 graden in 10-15 minuten. Laat ze wel licht van kleur.

Verwarm ondertussen in een pannetje de jam met de mazhar.

Als de koekjes gebakken zijn af laten koelen. Bestrijk een dicht koekje met wat jam en plak er een koekje met een gaatje bovenop.

Werk ze zo allemaal af en bestrooi ze met poedersuiker.

Ik heb ze twee keer gemaakt met gewoon rondjes en dat vond ik zo saai dus ik dacht ik neem deze keer een figuurtje. Maar die zijn er niet zo mooi uitgekomen helaas.

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(3.7 / 5)

3.7 5 18
Beoordeel dit recept

18 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (12)

  1. Geplaatst door Classy Lady aan 16-11-2005

    Prachtig!

  2. Geplaatst door nadia aan 20-11-2005

    nou deze zien er om op te eten uit

  3. Geplaatst door ellouisa aan 20-11-2005

    😀 tnx ladies

  4. Geplaatst door niwahoo aan 07-05-2006

    weet je zeker dat ze lukken

  5. Geplaatst door ellouisa aan 08-05-2006

    ja, anders zet ik ze niet neer. Ik ga geen onvolledige recepten plaatsen of recepten die mislukken. 🙂

  6. Geplaatst door amientje aan 26-11-2007

    maar moet je die mazhar ook gebruiken en wat is dat eigenlijk wand daar heb ik nooit van gehoord

  7. Geplaatst door Samira82 aan 27-11-2007

    mazhar is oranjebloesemwater (sommigen zeggen dat het rozewater is)
    Je doet het gewoon bij de jam 😉

  8. Geplaatst door jabbad aan 28-09-2008

    ik heb die koekjes twee keer gemaakt en dat lukt heel goed

  9. Geplaatst door sadiye aan 22-03-2009

    hmmm heerlijk

  10. Geplaatst door sadiye aan 22-03-2009

    hoeveel cm moet het deeg zijn?

  11. Geplaatst door sadiye aan 18-09-2009

    ik heb deze koekjes gisteren gemaakt en ze zijn echt verukkelijk lekker 😀

  12. Geplaatst door gewoonmezelf aan 21-07-2013

    Weet iemand of je de oven moet voorverwarmen? Ik hoop op snel antwoord want ik wil ze maken voor el3ied.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.