Appel-rozijnen cake

2005-11-13
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 5 grote appels
    125 gr zachte boter
    125 gram suiker
    3 eieren
    klein beetje zout (tl)
    en halve citroen geraspt (alleen de schil)
    200 gram bloem
    2 theelepels bakpoeder
    100 ml lauwe melk
    150 gram rozijnen
    2 lepels kaneel

Werkwijze

Stap1

doe de meel in een kom, en doe er de boter, suiker eieren, zout, citroenschil, bakpoeder, en de melk erbij, en haal dit goed met mekaar door.

schil de appels en snij ze in kleine dunne stukkken en meng je ze met de kaneel.

Als je de beslag goed hebt gemengd, moet er een stevige beslag ontstaan, die doe je in een ingevette bakvorm van ongeveer 28 cm.Ik heb 26 gebruikt, daar doe je dan de partjes ingesneden appels in en strooi er een paar rozijnen overheen.
oven voorverwarmen op 200 graden 15 min. en als je de appeltaart erin doet dan deze op 180 graden verder laten bakken.

eet smakelijk

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.5 / 5)

3.5 5 22
Beoordeel dit recept

22 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

  • Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

    Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (9)

  1. Geplaatst door ellouisa aan 14-11-2005

    Ziet er lekker uit!

  2. Geplaatst door Samyrah aan 26-11-2005

    Ziet er goed uit!! Ben gek op gebak met appel!

  3. Geplaatst door miss france aan 27-11-2005

    hij zit in de oven ben benieuwd

  4. Geplaatst door miss france aan 30-11-2005

    hij is echt heerlijk..bedankt voor je recept

  5. Geplaatst door chefkokkin aan 01-12-2005

    graag gedaan zuster…….

  6. Geplaatst door Sihampje aan 26-02-2007

    ik heb hem vandaag gemaakt, maar de beslag is plakkerig bij mij het blijft plakken aan de mixer, ik heb toen 1 eitje bij gedaan en toen werd het soepeler! wat had ik moeten doen of wat moet ik de volgende keer doen volgens jullie?

    x Sihampje

  7. Geplaatst door Sihampje aan 26-02-2007

    soorry was niet voor de taart bedoeld!!!
    mijn excusses

  8. Geplaatst door rabiaa aan 13-11-2008

    ik heb da ook al eens gemaakt heel lekker

  9. Geplaatst door sadiye aan 10-09-2009

    allah allah ziet er heerlijk uit zeg 😀

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.