Abrikozencake
2005-11-05- Vaardigheidsniveau: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
Ingrediënten
- 250 gr bloem
1 tl bakpoeder
150 gr suiker
125 gr boter
125 ml perzik-sinaasappelnectar (Lidl) of abrikozennectar
100 gr gedroogde abrikozen
2 eieren
60 ml kokend water
Voor het glazuur:
1 kopje poedersuiker
2 el perzik-sinaasappelnectar of abrikozennectar
Werkwijze
Stap1
Hak de gedroogde abrikozen in de keukenmachine en doe ze in een bakje met het kokende water. Laat ze zo wellen en al het water opnemen. Zeef de bloem met het bakpoeder en doe het in de keukenmachine. Voeg suiker en boter toe en mix dit tot kruimeltjes. Klop de eieren met de nectar los en doe dit bij de rest. Mix dit goed glad en romig.
Schep voorzichtig de abrikozenstukjes erdoor.
Vet een lage vierkante (of ronde) bakvorm in en verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe het beslag in de vorm en bak ongeveer 25 minuten tot hij gaar is.
Maak ondertussen het glazuur door de poedersuiker te mengen met de nectar.
Bestrijk de cake na het bakken met het glazuur en laat in de koelkast afkoelen.
Snijd het dan in ruitjes of vierkantjes, wat je maar wil.
Je kan deze ook in een springvorm bakken, maar doe m dan een uur erin.
Gemiddelde waardering
(4 / 5)
11 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door women aan 05-11-2005
dank je wel ik ga het zo snel proberen je hoort het wel ok
Geplaatst door ellouisa aan 06-11-2005
is goed meid, hij is echt heel lekker 😀
Geplaatst door sabiha aan 23-11-2005
ziet echt lekkeeeeeer uit mmmmmmmmmm
Geplaatst door Rzinia aan 05-12-2005
iemand geprobeerD?
Geplaatst door moslima14 aan 20-11-2006
soow ellouisa jij bent echt een exper in koken mashallah!!
Geplaatst door ellouisa aan 13-05-2007
Thanks meid!
Geplaatst door cookiemam aan 25-07-2007
dames heeft iemand van jullie het geprobeerd? ik heb niet alles in huis dus moet eerst inkopen doen,
ga het deze week inchallah proberen
Geplaatst door marie-rose aan 09-03-2012
geprobeerd, de smaak was er maar ze waren wel wat mislukt, en die ruitjes snijden lukt me niet