Gamba’s met charmoula in filodeeg

2005-10-30
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Dit heb je nodig:
    12 grote gepelde gamba's;
    12 vellen filodeeg, 20 x 15 cm;
    12 plakjes jongbelegen kaas;
    25 gr gesmolten boter.
    Voor de charmoula (Marokkaanse vismarinade):
    6 takjes verse gehakte koriander;
    4 takjes verse gehakte platte peterselie;
    2 teentjes knoflook, geperst;
    1/2 eetlepel rode azijn;
    het sap van 1 citroen;
    1 theelepel (zee)zout;
    cayennepeper;
    1 theelepel paprikapoeder;
    1 theelepel gemalen komijn.

Werkwijze

Stap1

-Pureer de ingrediënten voor de charmoula.
-Verwarm de oven voor op 200°C.
-Bestrijk de gamba's met de charmoula.
-Leg op elk stukje deeg een plakje kaas en een gamba.
-Vouw het deeg rondom de kaas en de gamba dicht en draai de zijkanten dicht (als een toffee).
-Bestrijk de pakketjes rondom met gesmolten boter en bak ze in het midden van de oven in ± 10 minuten gaar en goudbruin.

Opdienen met lekkere salade

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 41
Beoordeel dit recept

41 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse Bastilla met kip en amandelen, geserveerd met poedersuiker en kaneel, naast een decoratieve tajine.

    Marokkaanse Bastilla met Kip en Amandelen

  • Een kom traditionele Marokkaanse Harira soep, gevuld met linzen, kikkererwten en kruiden, met Tajine.nl verwerkt in de decoratie.

    Traditionele Marokkaanse Harira Soep

  • Marokkaanse Briwat met amandelen en honing, geserveerd op een schaal met 'Tajine.nl' als decoratie.

    Marokkaanse Briwat met Amandelen

  • Tajine van Erwtensoep Bissara met olijfolie en komijnpoeder, geserveerd in een decoratieve tajine van Tajine.nl.

    De Marokkaanse Tajine van Bissara

  • Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes, gepresenteerd op een mooi gedekte tafel met Tajine.nl subtiel verwerkt in de decoratie.

    Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (10)

  1. Geplaatst door bollebuik aan 04-02-2006

    is dit loempiadeeg??

  2. Geplaatst door gelderse aan 31-07-2006

    Ziet er echt lekker uit.

  3. Geplaatst door Belgica aan 03-09-2006

    LEKKER

  4. Geplaatst door kook_prinsesjuh aan 17-05-2007

    ziet er wel lekker uit moet ‘k zeggen
    -xxx- kook_prinsesjuh

  5. Geplaatst door sennae aan 09-03-2008

    hoi! Ik wil het dolgraag maken, maar waar kan ik die grote gamba’s halen?? Heb echt overal gekeken?? Wacht met spanning op je reactie!! PLEASE

  6. Geplaatst door sennae aan 09-03-2008

    ps. Mocht iemand anders het ook weten, ook jou reactie van HARTE

  7. Geplaatst door Donna aan 17-01-2009

    De gamba’s zijn bij ons te krijgen op de markt.. Bekende viswinkels kunnen ze eventueel ook hebben, probeer het dus of op de markt of bij een bekende viswinkel…

  8. Geplaatst door risie aan 05-09-2009

    ooo..lijk mij lekker ik ga snel maken thks

  9. Geplaatst door dalal112 aan 07-09-2010

    het kan ook met paneermeel P:

  10. Geplaatst door amber20 aan 03-02-2011

    Met loempiadeeg is het het allerlekkerst.
    Mijn viswinkel heeft die gamba’s wel; je kunt ze ook vinden in de diepvries.
    Met paneermeel wordt dit toch wel een ander gerecht: je moet de gamba’s dan eerst kruiden, door losgeklopt eigeel halen en dan paneren in de paneermeel.
    groetjes,
    AMBER

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.