Couscous met 7 groenten

2005-10-30
Beoordeel dit recept:

Couscous met 7 groenten is een zeer populair Marokkaans gerecht. Couscous wordt gemaakt van grof gemalen gries van durumtarwe. Van hiermee gemaakt deeg worden in een draaitrommel bolletjes gevormd die net zoals houdbare pasta’s worden gedroogd.

Ingrediënten

  • Ingrediënten:
    * 1 kleine witte kool, in vieren gesneden
    * 1 kilogram kalfsschenkel of lamsschouder, in grote stukken gesneden
    * 2 grote uien, in vieren gesneden
    * 500 gram wortels, geschrapt, in stukjes van 3 cm gesneden
    * 250 gram kleine rapen, geschild, in vieren gesneden
    * 2 paprika's zonder zaden, in grote repen gesneden
    * 8 takjes koriander
    * 1 theelepel ras-el-hanout
    * 50 gram boter, ongezouten
    * 1 theelepel zout
    * 1 theelepel gemalen witte peper
    * 5 tomaten, in vieren gesneden
    * 2 aubergines, geschild, in stukken gesneden
    * 500 gram courgettes, in de lengte gehalveerd, in stukken van 3 cm gesneden
    Couscous:
    * 1 kilogram couscous (medium)
    * 800 ml water
    * 1 theelepel zout
    * 80 gram boter, ongezouten
    * 1 eetlepel harissa
    * 1 teentje knoflook, geperst
    * 1 theelepel gemalen komijn
    * theelepel zout
    * 1 eetlepel olijfolie

Werkwijze

Stap1

Blancheer de kool door deze 30 seconden in kokend water en dan onmiddelijk in ijswater te dompelen. Herhaal deze handeling 3 keer. Laat uitlekken en houd apart.

Leg de stukken vlees, ui, wortel, raap en paprika met de koriander, ras-el-hanout, boter, zout en peper in het onderste deel van de couscoussière. Overgiet alles met water. Breng aan de kook, draai het vuur laag en zet het bovenste deel van de stomer op het onderste. Stoom de couscous. Laat het vlees en de groenten 30 minuten in de bouillon koken, terwijl u de couscous boven de bouillon gaar stoomt.

Voeg na 30 minuten kool, tomaat, aubergine en courgette toe en laat nog 30 minuten koken. Controleer of het vlees gaar is en haal het uit de bouillon om te vermijden dat het uit elkaar valt voordat de couscous gaar gestoomd is. Vergeet in elk geval niet het vlees opnieuw in de buillon te verwarmen voor het opdienen.

Voeg knoflook, komijn, zout en olijfolie bij de harissa (als die nog niet vooraf is gekruid). Meng alles goed en doe dit in een kommetje.

Leg de couscous op een grote, verwarmde schaal. maak een kuiltje in het midden, leg het vlees op de couscous en schik de groenten er omheen. Verwijder ui en koriander uit de bouillon en serveer deze er apart bij. Geef ook de harissa er apart bij.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.4 / 5)

3.4 5 19
Beoordeel dit recept

19 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse kefta tajine met gehaktballetjes, tomatensaus en olijven, geserveerd in een traditionele tajine.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Tomatensaus en Olijven

  • Marokkaanse Kip Tajine met ingemaakte citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Kip Tajine met Citroen en Olijven

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Energie

    112 Kcal
  • Vet

    0,2 g
  • Cholesterol

    0 g
  • Natrium

    5 mg
  • Kalium

    58 mg
  • Koolhydraten

    23 g
  • Eiwitten

    3,8 g

Reacties (11)

  1. Geplaatst door khadysa aan 30-10-2005

    Lijkt hij niet op mijn recept…?

  2. Geplaatst door Marisah aan 30-10-2005

    waar koop ik harissa? Vraagt Marisah

  3. Geplaatst door Samyrah aan 01-11-2005

    Hey ja had je recept niet gezien khadysa,..mijn excuses

  4. Geplaatst door Samyrah aan 01-11-2005

    harissa vindt je tegenwoordig overal denk ik,…. probeer een marokkaanse kruidenierswinkel

  5. Geplaatst door tangia aan 03-12-2005

    die voorste elker3a lijkt op …… hahahahahah

  6. Geplaatst door culimam aan 21-04-2006

    Dit lijkt me heerlijk. We gaan het komend weekend maken, ik ben heel benieuwd. Ik zal laten weten hoe het smaakte. :-))

  7. Geplaatst door ellouisa aan 22-04-2006

    is er weer een foto verkeerd terecht gekomen??? Dit is een foto van een recept van mij en zeker geen couscous met groenten hihi

  8. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 22-04-2006

    Nou ik zla je wat vertellen, Ellouisa.
    Dit is de 2e keer dat Samyrah een foto van een ander gebruikt voor haar eigen recept?!! Ze heeft ook een foto van mijn eigen gemaakte cake gebruikt, ik heb haar gevraagd waarom, of ze het misschien per ongeluk had gedaan, maar ik heb nooit een antwoord gekregen.
    …………..?

  9. Geplaatst door ellouisa aan 23-04-2006

    wat raar zeg…

  10. Geplaatst door Abie aan 21-02-2007

    Dames, volgende keer je een eigen foto op tnet zet: zet er je naam op (met elke standaard tekenprogramma, eventueel ook met de software van je fototoestel)

  11. Geplaatst door Abie aan 21-02-2007

    of bij het onderwerp op de foto zelf..kaartje ofzo..

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.