Garnalenbriwats

2015-01-18
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 45m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - 500 gram garnalen kleintjes
    - 1 pak Chinese vermicelli
    - 1 pak filodeeg
    - prei en uien
    - rode en groene paprika's
    - koriander
    - kruiden peper, paprikapoeder en gemberpoeder
    - visbouillon
    - zout

Werkwijze

Stap1

Snijdt de uien en de prei klein. Paprika's in kleine blokjes snijden. Dit alles in een koekenpan bakken.

Op het laatste moment de koriander en de visbouillon erbij. Vuur uit en de garnalen erdoorheen roeren ( worden snel gaar).

Chinese vermicelli in kokend water en  na ongeveer 10 minuten uit laten lekken. Voeg nu het mengsel bij de vermicelli, goed mengen uit laten lekken en afkoelen.

Snijdt het filodeeg in lange plakken. Leg een beetje van het mengsel aan het begin en vouw driehoekjes.

Tijdens het vouwen goed met boter en of olie besprenkelen. Bak ze in de oven bruin en eet smakelijk!

Te vergelijken met visbastilla, je kunt dus variëren met de vis, ik vind de garnalen erg lekker in dit recept. makkelijke en lekker succes lades!

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 20
Beoordeel dit recept

20 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een kom traditionele Marokkaanse Harira soep, gevuld met linzen, kikkererwten en kruiden, met Tajine.nl verwerkt in de decoratie.

    Traditionele Marokkaanse Harira Soep

  • Marokkaanse Briwat met amandelen en honing, geserveerd op een schaal met 'Tajine.nl' als decoratie.

    Marokkaanse Briwat met Amandelen

  • Tajine van Erwtensoep Bissara met olijfolie en komijnpoeder, geserveerd in een decoratieve tajine van Tajine.nl.

    De Marokkaanse Tajine van Bissara

  • Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes, gepresenteerd op een mooi gedekte tafel met Tajine.nl subtiel verwerkt in de decoratie.

    Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

  • Tajine van visgehaktballetjes in tomatensaus, geserveerd in een Marokkaanse tajine.

    Tajine van Visgehaktballetjes in Tomatensaus

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (10)

  1. Geplaatst door zaja aan 26-10-2005

    die wil ik wel een keer komen proeven! en anders graag het recept voor het weekend dan kan ik ze zelf maken! groetjes

  2. Geplaatst door ellouisa aan 29-10-2005

    deze lijken me erg lekker, op hoeveel graden en hoe lang moet je ze bakken?

  3. Geplaatst door oortje31 aan 31-10-2005

    ongeeveer een minutt op 15 op 180 graden, maar je moet gewoon kijken zodra ze goudbruin zijn ze klaar, succes ellouisa

  4. Geplaatst door sihamkleuter aan 31-10-2005

    he oortje ben je wakker?

  5. Geplaatst door ellouisa aan 01-11-2005

    dankjewel oortje!

  6. Geplaatst door oortje31 aan 13-11-2005

    graag gedaan,hoop dat het smaakt!!

  7. Geplaatst door Fati7a aan 29-11-2005

    Kan je ze ook frituren?

  8. Geplaatst door soubai aan 13-11-2006

    zal ze zeker een keer proberen maar ben bang dan ze iut elkaar vallen

  9. Geplaatst door najou aan 20-01-2007

    vraagje vallen ze niet uit elkaar
    en hoeveel blaadjes filodeeg gebruik je voor 1 briwat en moet je ze dan nog insmeren met ei of met boter
    en doe je in bakplaat ook nog bakpapier of niet

  10. Geplaatst door raja aan 31-05-2007

    jammer maar weet ik alleen cigaar briwat doen machi 3la chakl motalat

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.