Tajine met Kefta – Gehakt

2015-01-17
  • Porties : 5
  • Bereidingstijd : 5m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - 3 tomaten
    - 300 gram gehakt
    - paar takjes kesbour en ma3dnous(peterselie)
    - Olijfolie/zonnebloemolie
    - 2 knoflookteentjes
    - peper
    - zout
    - paprikapoeder
    - komijn
    - saffraan
    - 2 eieren
    - eventueel sambal

Werkwijze

Stap1

Tomaten raspen en in een laagje olie, zachtjes laten sudderen.

Gehakt kruiden met:

- 1 theelepel paprikapoeder

- halve theelepel komijn

- halve theelepel peper

- 1 geraspt knoflookteentje

- kesbour (koriander) en mahdnouz (peterselie)

Tomaten kruiden:

- 1 theelepel paprikapoeder

- halve theelepel komijn

- halve theelepel peper

- 1 geraspt knoflookteentje

- saffraan, sambal

- kesbour (koriander) en mahdnouz (peterselie) 

Balletjes draaien van het gehakt en bij de tomaten voegen. Even 10 minuutjes laten sudderen

2 eieren goed klutsen een beetje zout en dan over de tomaten en gehakt heen.

Met de deksel op de tajine nog 5 minuten laten garen.

Er zijn heel veel variaties. Ik vind dit een makkelijke snelle maaltijd.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.4 / 5)

4.4 5 5
Beoordeel dit recept

5 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse kefta tajine met gehaktballetjes, tomatensaus en olijven, geserveerd in een traditionele tajine.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Tomatensaus en Olijven

  • Marokkaanse Kip Tajine met ingemaakte citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Kip Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (11)

  1. Geplaatst door Nacira aan 26-10-2005

    hmmmmmm lekker

  2. Geplaatst door Samyrah aan 26-10-2005

    Ja ziet er erg lekker uit!

  3. Geplaatst door soulfa aan 27-10-2005

    ik zie de meloen meer dan de tajine.

  4. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 27-10-2005

    ja, ik was moe, het was 22.30 en we gingen eten…
    Ik maak ook altijd avondeten in de ramadan…
    Ik heb geprobeerd een foto te maken toen het nog op het vur was, maar er kwam te veel stom vanaf…

  5. Geplaatst door Jos de Bont aan 24-11-2005

    lijkt me een lekker recept ga ik volgende week maken.
    kun je de tajine ook in de oven plaatsen?

    Groeten van Jos de Bont

    ( ben pas 14 dagen in Marokko geweest in de westelijke sahara)

  6. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 13-12-2005

    Ligt eraan wat voor soort taijn je hebt.
    Deze is niet geschikt voor in de oven.
    Dan zal hij bij te hoge tempratuur barsten.

  7. Geplaatst door watcher103 aan 11-11-2008

    hmmm lijkt me een lekker recept die ga ik vanavond maken 🙂

  8. Geplaatst door watcher103 aan 11-11-2008

    wou nog even laten weten dat ie overheerlijk was 😀

  9. Geplaatst door shma1 aan 17-09-2010

    kan je een tajine ook op een kookplaat zetten?dit gerecht vindt ik erg lekker maar ik kook op electra dus erg lastig

  10. Geplaatst door linamae aan 16-12-2014

    Ja dat kan

  11. Geplaatst door Monique aan 09-07-2017

    Misschien een domme vraag maar het sudderen van de tomaat en gehakt, voorfat je de eieren erover doet, doe je dat ook in de tajine?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.