Baghrir – gringo – marokkaanse pannekoek

2015-01-14
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 25m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - lauw water
    - 20 gr gist
    - zout
    - bloem
    - 1/4 zakje bakpoeder

Werkwijze

Stap1

Je neemt een mengkom en giet daar 400 ml lauw water in, hierin verbrokkel je de gist en je roert tot dat die opgelost is.

Zout toevoegen.

Je zeeft de bloem (weet niet echt hoeveel, ik voeg toe totdat het beslag half vloeibaar is) en voegt die toe, je klopt terwijl met de klopper.

Dan giet je een beetje water in het midden van de kom en je strooit er de bakpoeder in, nogmaals flink kloppen totdat alle klonters weg zijn.

Inpakken met vershoudfolie en goed laten rijzen (1 à 1, 5 u), bakken op middelhoog vuur en pan na elke bakbeurt met koud water spoelen.

Smakelijk

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.5 / 5)

3.5 5 11
Beoordeel dit recept

11 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een kom traditionele Marokkaanse Harira soep, gevuld met linzen, kikkererwten en kruiden, met Tajine.nl verwerkt in de decoratie.

    Traditionele Marokkaanse Harira Soep

  • Marokkaanse Briwat met amandelen en honing, geserveerd op een schaal met 'Tajine.nl' als decoratie.

    Marokkaanse Briwat met Amandelen

  • Tajine van Erwtensoep Bissara met olijfolie en komijnpoeder, geserveerd in een decoratieve tajine van Tajine.nl.

    De Marokkaanse Tajine van Bissara

  • Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes, gepresenteerd op een mooi gedekte tafel met Tajine.nl subtiel verwerkt in de decoratie.

    Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

  • Italiaanse pizza met zeevruchten geserveerd op een Marokkaanse tafel, met Tajine.nl decoratief verwerkt in de tajinedeksel.

    Italiaanse pizza met zeevruchten

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (12)

  1. Geplaatst door Samyrah aan 25-10-2005

    speciaal voor risala, ben op het werk nu zodra ik ze eens terug maak trek ik een foto.

  2. Geplaatst door risala aan 25-10-2005

    dank u samyrah zal het eens proberen, maar niet vandaag. ben het een beetje beu. ‘kheb het vandaag 2x geprobeert.

  3. Geplaatst door sihamkleuter aan 25-10-2005

    probeer mijn recept eens.
    het staat bij “mini begrhir”
    misschien dat het dan wel lukt

  4. Geplaatst door risala aan 25-10-2005

    sorry, sihamkleuter uw receptje mislukt bij mij hihihihihih schaam schaam

  5. Geplaatst door risala aan 25-10-2005

    ps… hoe oud zijn jullie eigenlijk want ik voel mij te oud om geen baghrir te kunnen maken hihihi

  6. Geplaatst door Samyrah aan 25-10-2005

    hihihihihi ben ook al 25 hoor, maar baghrir heb ik nooit kunnen maken tot dit recept 😉

  7. Geplaatst door risala aan 25-10-2005

    jammer ben ouder ik schaam mij nog meer

  8. Geplaatst door Samyrah aan 25-10-2005

    wilie a risala, mijn moeder kan het zelfs niet, ze heeft elk recept geprobeerd en toch walloooo, geen reden tot schaamte 🙂

  9. Geplaatst door risala aan 25-10-2005

    voel me al wat beter, maar toch moet men dat kunnen als basisgerecht.’kzal u laten weten of uw recept voor mij iets uithaalt. toch bedankt, hoor samyrah

  10. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 26-10-2005

    ik ben 28

  11. Geplaatst door Ess21 aan 10-04-2009

    ligt aan de pan die jullie gebruike denk k

  12. Geplaatst door Queen Latifah aan 19-09-2009

    koekepan van tefal moet je hebben. En doe er wat smida(1/3 deel) bij en eigeel.Dan lukt het wel!!!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.