Kip siniaa (kip oven schotel)

2005-10-20
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 5m
Beoordeel dit recept:

Kip siniaa (kip oven schotel), Dit is echt een heerlijke kip ovenschotel, en makkelijk te maken, als je eens geen zin hebt om echt te koken, het duurt wel eventjes voor het klaar is, maar het is niet inspannend werk wat je moet doen.

Ingrediënten

  • - 3 grote uien
    - 6 medium aardappelen
    - 2 winter wortels
    - 1 maggi kippenbouillon blokje
    - 3 etl kip kruiden (toen ik in Nederland woonde gebruikte ik de kant en klare kippenkruiden van de aldi) 
    - 3 tlp currypoeder
    - 2 tlp zwarte peper
    - snufje kurkuma
    - 2 tlp komijn poeder.
    - 6 of meer teentjes knoflook geperst
    - sap van 1 citroen
    - beetje olie.
    - 1 hele kip in twee stukken
    - zout, maar als je kippenkruiden mix al zout heeft dan geen zout toevoegen.
    - 500 ml water

Werkwijze

Stap1

Haal ten eerste alle haartjes van je kip af, was de kip goed.

In een teiltje pers de knoflook, de citroensap, 1 kopje olie en alle kruiden erbij doen. Smeer het lekker op de kip en laat minstens 1 uur marineren.

Snij de wortel in dikke plakjes, snij de ui in 4 stukken (of als je kleine uien hebt snij je ze in tweeën) de aardappel schil je en snij in tweeën.

In de oven schaal doe een beetje olie en verkruimel het bouillon blokje in de schaal. leg nu de kip in het midden en decoreer de aardappel ui en wortel eromheen.




Giet dan de rest van het olie mengsel, waar je kip in hebt gemarineerd over de kip en de aardappeltjes, uien ect.... en 500 ml water.

Besprenkel het dan nog een beetje met de kip kruiden, heel licht alsof je zout op je patat doet zeg maar.

Dek dan af met aluminiumfolie en doe op hoog vuur voor een uur.



Ik had niet groot genoeg aluminiumfolie dus ik moest het met twee stukken doen, het beste is om het met 1 groot stuk te maken en goed rondom dicht maken zodat stoom niet ontsnapt.

Als dat 1 uurtje heeft gekookt, doe je het in een voorverwarmde oven op 240 graden, zonder de folie en laat erin tot het mooi goudbruin wordt.



Serveer met hummus en Libanees, Marokkaans of Turks brood. Of serveren met rijst.

eet smakkelijk

masalama

p.s de aardappelen, uien en wortel moet je zoveel maken als er in jouw oven schaal past.
Je kan ook paprika toevoegen of een andere groente die je lekker vindt als er maar altijd uien en aardappel in zit. je kan het ook maken met alleen aardappel en uien.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(2.7 / 5)

2.7 5 3
Beoordeel dit recept

3 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Tajine van Erwtensoep Bissara met olijfolie en komijnpoeder, geserveerd in een decoratieve tajine van Tajine.nl.

    De Marokkaanse Tajine van Bissara

  • Italiaanse pizza met zeevruchten geserveerd op een Marokkaanse tafel, met Tajine.nl decoratief verwerkt in de tajinedeksel.

    Italiaanse pizza met zeevruchten

  • Tajine van visgehaktballetjes in tomatensaus, geserveerd in een Marokkaanse tajine.

    Tajine van Visgehaktballetjes in Tomatensaus

  • Tajine gerecht met vlees, groenten en deksel met Tajine.nl decoratie

    Marokkaanse Tajine met Vlees en Groenten

  • Een prachtige presentatie van Marokkaanse Seffa, gedecoreerd met poedersuiker, kaneel en noten, geserveerd op een schaal.

    Marokkaanse Seffa Gedecoreerd met Poedersuiker, Kaneel en Noten

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (10)

  1. Geplaatst door ellouisa aan 20-10-2005

    Lijkt me heel lekker, ga het over een paar weekjes uitproberen denk ik

  2. Geplaatst door ellouisa aan 20-10-2005

    begrijp ik het nou goed dat het eerst op het fornuis moet en dan nog in de oven?

  3. Geplaatst door ummadam aan 20-10-2005

    ja inderdaad…..maar als je wilt kan het ook gelijk in de oven, maar ik heb het zo geleert van mijn schoonmoeder.

  4. Geplaatst door ellouisa aan 20-10-2005

    oke, maar ik heb alleen een ovenschalen van glas of aardewerk, ik denk niet dat die op het fornuis kunnen. Kan ik het ook eerst in een pan doen en daarna overdoen in een ovenschaal denk je?

  5. Geplaatst door ummadam aan 20-10-2005

    uhmmmzz, whalahi ik zou het niet weten, maar mischien kan je het dan beter niet op het fornuis doen ,maar beter gelijk in je oven.
    inshallah heeft dit geholpen.
    masalama

  6. Geplaatst door ellouisa aan 20-10-2005

    ik ga het gewoon een keer proberen meid, want wat voor ovenschaal gebruik jij? Zo’n bestillablik?

  7. Geplaatst door ummadam aan 20-10-2005

    zon zilvere ronde……je weet wel die ouderwetse , weet trouwens niet of ze er bestilla in maken……

  8. Geplaatst door ellouisa aan 21-10-2005

    Ik zal eens gaan kijken of ik er ergens een kan vinden

  9. Geplaatst door ayda aan 25-01-2006

    Ik heb het gemaakt en eerst gewoon op het fornuis een klein uurtje laten koken. Daarna voorzichtig overgedaan in een ronde ovenschaal en daarna in de oven mooi goudbruin laten worden. Ging op deze manier prima en het smaakte heerlijk. Alhoewel ik er volgende keer iets meer zout bij ga doen.

  10. Geplaatst door ellouisa aan 26-01-2006

    bedankt voor de tip Ayda, dan ga ik dat eens proberen!!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.